Pas verschenen

De Fietsideeënkaart van het Landelijk Fietsplatform is vernieuwd. De editie 2003 geeft informatie over bijna 400 fietsrondritten, 6500 kilometer aan lange-afstandsroutes in Nederland en aan alle ATB-paden....

In Parijs een auto huren om zonder bepaald doel naar het zuiden van Frankrijk te rijden: de Engelsen noemen dat een mystery tour. Schrijver en journalist Stephen

O'Shea kwam bij toeval in Albi terecht, raakte gebiologeerd door de geschiedenis van de katharen (Albigenzen) die in de Middeleeuwen meedogenloos werden vervolgd door de kerk. O'Shea verhuisde en woonde twee jaar in Zuid-Frankrijk om er The Perfect Heresy te schrijven. Zijn boek is bij het Spectrum in het Nederlands verschenen als De volmaakte ketterij. Prijs euro 19,95.

Slingerend door Schiedam heet de kleurrijke wandelgids die eind maart te koop ligt bij musea, VVV's en boekhandels. In 75 pagina's komt de Schiedamse historie tot leven, steunend op de pijlers jenever, architectuur en cultureel erfgoed. Met routebeschrijving en praktische uitleg over de bezienswaardigheden onderweg. De gids is een initiatief van de Stichting Slingerend door Schiedam en omstreken; prijs euro 4,95.

Wie bereid is een bijdrage in de verzendkosten te betalen, kan bij het Duits Verkeersbureau in Amsterdam het gidsje Heerlijk genieten in nabij Duitsland 2003 aanvragen. De tachtig pagina's bevatten aanbiedingen van honderd Duitse hotels en vakantiedorpen, gerangschikt per regio en aard van arrangement. Tegelijk is de brochure De charme van kleine steden in Duitsland op te vragen. Telefoon 020-697.80.66 of www.duitsverkeersbureau.nl.

Een gloednieuwe serie van uitgever mo'media: 100 % - ontdek de stad in no-time! Bestemd voor wie snel wegwijs wil raken in een stad, of het nu gaat om eten, wandelen, museumbezoek of het nachtleven. Overzichtelijk ingedeeld per stadsdeel, met zes plattegronden per wijk. Samengesteld voor elk budget. De eerste vier deeltjes zijn Barcelona, Brussel, Londen en Parijs. Per stuk euro 9,95.

De ANWB voegt drie delen toe aan de Gouden Serie: Noord- en Midden-Duitsland, Provence-Côte d'Azur en Languedoc-Roussillon. Prijs per gids euro 15,95.

Ook Lannoo komt in de Trotterreeks met nieuwe gebieden: Kroatië (euro 14,95), Tsjechië-Slowakije (euro 13,95), Zuid-Italië/Rome (euro 14,95) en Zweden (euro 11,95). Als kaartgids voor stadsverkenning is Madrid beschikbaar (euro 5,95).

Gratis af te halen bij ANWB-kantoren: Kinderroutekaarten, waarmee kinderen op weg naar de vakantiebestemming zoet kunnen worden gehouden. Ze tekenen zelf de route in, worden op bijzondere zaken onderweg gewezen en kunnen zich ook nog in spelletjes verdiepen. Leeftijd 7-14 jaar. Beschikbaar zijn de routekaarten Frankrijk, Alpen/Noord-Italië en Nederland.

Met een oude boot begint de 21-jarige Durita Holm, afkomstig van de Faerøer-eilanden, aan een wereldreis, met (Noorse) man en kind keert ze terug. Onverwoestbaar optimisme houdt haar onderweg overeind, ook bij de grootste tegenslagen. Reis om de blauwe planeet heet het verhaal van haar tocht. Uitgegeven door Hollandia; euro 16,90.

Met 167 nieuwe adressen heeft De leukste logeeradressen in Frankrijk 2003 een behoorlijke uitbreiding ondergaan. In totaal zijn er nu 622 gebundeld, landhuizen en chambres d'hôtes. Uitgever is Evron; de prijs bedraagt euro 19,50.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden