Pas verschenen

* De Kleine Reiziger Wereldwijs op Reis is een boekje waarin kinderen vanaf 4 jaar kunnen lezen over de wonderlijke wereld van hotels, inentingen en onbekende gerechten voor het geval hun ouders zonodig op reis moeten....

* Met zeventien boeken op zijn naam, een oeuvre waarvoor hij de Winston Churchill Award kreeg, verwacht je van de 88-jarige Brit Christopher Portway dat hij het kalm aan doet. Maar hij heeft de Great Railway Adventures and More uitgebreid met andere treinreisverslagen. De Nederlandse vertaling heet De treinreiziger, is verschenen bij BZZTôH en kost fl 39,65 (euro 18).

* Uit twee lijvige delen bestaat de nieuwe Internationale Campinggids Europa van ACSI. Maar te kiezen valt ook voor een handzame cd-rom waarop de gegevens over achtduizend campings eveneens terug te vinden zijn. Prijs voor de twee delen fl 56,95 (euro 25,84), voor de cd-rom fl 34,95 (euro 15,86). Meer informatie: www.acsi-gids.com.

* Kinderboekenschrijver Hans Werner leefde jarenlang in Thailand en was getrouwd met een Thaise danseres. Het stelde hem in staat de samenleving van binnenuit te bekijken, wat resulteerde in de reisroman Oost west, Thaïs best. Verschenen bij Fontein; fl 24,95 (euro 11,32).

* De Amerikaan Roff Smith werkte vijftien jaar in Australië en vond toen het moment gekomen voor een fietstocht van ruim vijftienduizend kilometer door dat continent. Koud bier en krokodillen is de weerslag van die soms barre tocht. Uitgever Sirene i.s.m. National Geographic, prijs fl 29,95 (euro 13,60).

* Reiziger en reisleider Willem Proos heeft de twaalfhonderd foto's van zijn reizen in het Himalayagebied op cd-rom gezet, evenals elf hoofdstukken met reisverslagen. Himalayas kost fl 69,95 (euro 31,74) en is te koop bij vestigingen van Bever Zwerfsport of op www.world2c.com.

* Snowplaza Ski Atlas 2002 bevat informatie over skiën, snowboarden en langlaufen in ruim vierhonderd gebieden. Die informatie loopt van prijzen voor ski-abonnementen tot de mogelijkheden van kinderopvang. Te koop in de boekhandel en bij de ANWB voor fl 49,58 (euro 22,50).* Gratis af te halen: vier toeristische folders, uitgegeven door de gemeente Hilversum, waarin vier aspecten van de stad aanbod komen: een Dudok-wandeling, het groen, cultuur in het centrum en jonge monumenten. Te verkrijgen bij ANWB/VVV, het Dudokcentrum of Dudoks Raadhuis.

* De nieuwe gids Happy Home 2002 telt ruim 1500 vakantiehuizen in twaalf Europese landen. Te huren via www.happyhome.nl. Via deze website is ook de gids aan te vragen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden