Pas verschenen

De ANWB/VVV Fietsgids Nederland is herzien. De helft van de vijftig bewegwijzerde routes is vervangen. In de nieuwe editie is ook meer praktische informatie opgenomen....

Voor de Dominicus-reeks schreef Teresa Branco Martins, tolk-vertaalster Portugees, de nieuwe reisgids Madeira. Het Portugese bloemeneiland ligt zo'n 500 kilometer uit de kust van Marokko, werd in de vorige eeuw door rijke Engelsen als vakantiebestemming ontdekt en is altijd uit de greep van het massatoerisme gebleven. Uitgever is Gottmer. Prijs: euro 13,50.

Op pad in west-Brabant leidt de lezer langs musea, kerken, kloosters en beeldentuinen. Het gidsje is een uitgave van de SES, een samenwerkingsverband van 18 west-Brabantse gemeenten (www.seswestbrabant.nl) en kost euro 5.

De opening van een fastfoodrestaurant in Rome was voor kritische Italianen reden om het begrip slow food te introduceren: traditionele, biologisch verantwoorde gerechten. Over de restaurants die op die manier koken, is een boekje verschenen: Osterie d'Italia - cucina regionale di tradizione. Het telt 864 pagina's - in het Italiaans - en kost euro 35. Het is onder meer te krijgen bij boekhandel Jacob van Wijngaarden in Amsterdam, tel: 020-612.19.01.

Bij Elmar is verschenen het Reishandboek Camperreizen USA & Canada. Schrijver is Aad Struijk. Hij beschrijft niet alleen allerlei routes, maar geeft tips over brandstofverbruik, pech, verzekeringen en plekken waar voedsel is in te slaan. Prijs euro 18,50.

Buijten & Schipperheijn heeft een vernieuwde versie gemaakt van de Landelijke Fietsroutes-planner op cd-rom.

Op de schijf zit nu een overzichtskaart met ruim zesduizend kilometer aan routes en een bon waarbij twintig kaarten (1:150.000) te bestellen zijn voor euro 16,50.

De cd-rom zelf (schaal 1:300.000) kost euro 15.

Elise van Vliet schreef voor Elmar het Reishandboek Mauritius. Het handboek kost euro 17,50 en beschrijft onder meer de culturele en landschappelijke rijkdom van het eiland, inclusief de duik- en snorkelmogelijkheden bij de riffen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden