Pas Verschenen

De serie Wat & Hoe van Kosmos-Z & K bestaat niet alleen uit taalgidsen (al ruim 70 jaar), maar omvat ook reis-, wandel-, fiets en campinggidsen....

Backpack is de derde bundel met 'verhalen voor en door backpackers', die bij uitgever 521 verschijnt. Dat een rugzakreiziger niet altijd ver hoeft te reizen om avonturen te beleven, bewijzen de bijdragen over de Afsluitdijk en België. Prijs euro 12,50.

De ANWB Toeristische Havengids is niet alleen bedoeld voor botenbezitters. Ook wie een weekendje in een van de 25 beschreven Nederlandse havenplaatsen wil doorbrengen, is gebaat bij de culturele, historische en praktische informatie, ondersteund door wandel- en fietsroutes plus plattegronden. Prijs euro 16,95.

Ingrid de Vos koos De mystieke kracht als metgezel tijdens haar reizen door India, Nieuw-Zeeland, Mexico en Syrië. Ze ging op zoek naar de mythologie van die landen wat mystieke ontmoetingen opleverde en verrassende ontdekkingen. Uitgever is Lannoo; prijs euro 17,95.

Bij dezelfde uitgever verscheen in de serie Dicht-bij-huisgidsen Wandelen met kinderen in de Ardennen: vijftien dagwandelingen die afhankelijk van de conditie van de kinderen (en van de ouders?) kunnen worden ingekort of verlengd. De gids leert kinderen spelenderwijs veel over de Ardense natuur en is ook voor thuisblijvers met dreinend kroost handig. Prijs: euro 15,95.

Dagboek uit Afrika (prijs: euro 15,95) is het persoonlijke verslag van de moeizame en soms weinig hoopgevende strijd van Dereck en Beverly Joubert die hun leven hebben gewijd aan het beschermen van de flora en fauna in Afrika. De Jouberts hebben diverse succesvolle en bekroonde documentaires gemaakt, zoals Eternal Enemies en Lions of Darkness.

In het Victoriaanse Engeland genoot Mary Kingsley een beschermd leventje. Reiservaring had ze niet, een Afrikaanse taal sprak ze niet en toch wilde ze naar West-Afrika om als vrouw alleen, die zich voordeed als handelsreiziger, de inheemse cultuur en religieuze gebruiken te bestuderen. In Reizen in West-Afrika (prijs: euro 19,95) brengt ze humorvol verslag uit van haar avonturen en expedities. In 1900 reisde Kingsley naar Zuid-Afrika om tijdens de Boerenoorlog vrijwillig de verpleging in te gaan. Ze overleed aan de gevolgen van tyfus.

De beide Sirene-uitgaven zijn het resultaat van de samenwerking tussen National Geographic en uitgever Muntinga.

Capitool-reisgidsen, als altijd een genot voor het oog, beschouwt Marokko als de scharnier tussen Europa en Afrika, en Turkije als de brug tussen Europa en Azië. Marokko en Turkije zijn dan ook de nieuwe titels in een rijk geïllustreerde serie landengidsen. Uitgever is Van Reemst/Unieboek. Prijs per deel: euro 25,90.

Al meer dan vijftien jaar selecteert Rudy Wester verhalen over 'opzienbarende, angstaanjagende en jaloersmakende reizen' van bekende en minder bekende auteurs uit kranten en tijdschriften. 'De beste Nederlandse en Vlaamse reisverhalen van 2002' zijn gebundeld in Reizigers. Uitgever is Contact. Prijs: euro 12,50.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden