Pas verschenen

* Voor fietsers die hun eigen routes samenstellen, brengt de ANWB een nieuwe serie atlassen van Nederland op de markt, met alle fietspaden, korte en lange fietsrondes en LF-routes....

* Als een god in de Provence is een bundel van korte verhalen over de Franse streek. Er zijn bijdragen van o.a. Tim Krabbé, Françoise Sagan en Peter Mayle. Het Spectrum; fl 24,15.

* Bij Komos-Z & K is in de nieuwe serie Wat & Hoe reisgidsen de aflevering Londen verschenen. Veel informatie in een opmaak die druk aandoet, met nutteloze koppen als 'Je draai vinden'. Prijs fl 27,50. Kleiner maar rustiger om te lezen is Beijing, een Berlitz-pocketgids die Kosmos in de vertaalde versie op de markt brengt voor fl 16,50.

* Eveneens bij Kosmos-Z & K verschenen drie deeltjes Rustiek kamperen. B. Loorbach nam Oost-Frankrijk voor zijn rekening, G. Harmans De Benelux en K. van Surksum Noord- en Midden-Italië. Het gaat om campings die rust, ruimte en gastvrijheid bieden. Per deel fl 25,30.

* Het Komitee Utrecht tegen Racisme en Fascisme stelde een Multiculturele wandeling door Lombok samen. Lombok is een Utrechtse wijk die ooit een negatief imago had, maar nu zeer in trek is. Prijs fl 3; te koop in diverse Utrechtse boekhandels en via Kurf, tel: 030-231.31.10 of kurf@antenna.nl.

* De Fietsersbond heeft de brochure Ligfietsen uitgebracht, een overzicht van ongeveer zestig modellen. Het boekje (135 pagina's) is te bestellen door overmaking van fl 13 op giro 30255 van de Fietsersbond in Utrecht o.v.v. Ligfietsen. Leden betalen een tientje.

* Om de uitgever te citeren: 'De Kosmos trail & trekkingreeks is geen serie voor watjes.' Zuid-Amerika en Zuid-Afrika zijn handboeken voor een avontuurlijke reiziger die zelf de moeilijkheidsgraad kan bepalen. Uitgegeven door Kosmos-Z & K; prijs per deel fl 50,50.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden