Pas verschenen

  • 'Voor elk wat wils' is de enige kwalificatie die op Het Grote Frankrijk Vakantieboek van toepassing is. Anekdotes, strips, kruiswoordpuzzels, spelletjes, statistieken, wetenswaardigheden, de data van het WK voetbal en de Tour, gedichten, vervoerstips, verhalen, korte biografiën, kortom: een mengelmoes waarmee de Frankrijkganger zich kan vermaken wanneer hij bij...

* Jarenlang reisde Rik Zaal door heel Spanje wat nu resulteert in een meer dan zeshonderd pagina's dikke gids: Spanje. Zaal is een liefhebber van het land en probeert dat op de lezer over te brengen. Voor een aantal steden ruimt hij aparte hoofdstukken in; voor de rest van het land stippelt hij routes uit die vaak via achterafwegen lopen. Maar of zo'n turf nou echt handig is in het gebruik, is de vraag, maar zoals gemeld op pagina 5T is het boek een topper. Uitgegeven door De Arbeiderspers; euro 29,90 (na 1 juli euro 34,90).

* Kosmos-Z & K breidt zijn serie Wat & Hoe uit met campinggidsen. Ze zijn samengesteld in samenwerking met het Engelse Rogers' Travel Guides. De eerste delen behandelen Europa en Frankrijk. Per deel euro 11,50.

* De Stichting Boerderij & Erf Alblasserwaard-Vijfheerenlanden brengt een boekje met zes cultuurhistorische fietsroutes op de markt. Met wat aanpassing zijn de routes ook met de auto te rijden. Voor euro 4,50 te koop bij de VVV in Alblasserwaard en Vijfheerenlanden of te bestellen via bankrekening 325074739 tnv de Stichting. De prijs is dan euro 6,50.

* De NCRV liet 36 kijkers naar het tv-programma De Mooiste Plek van Nederland hun mooiste natuurplekje uitzoeken. En die zijn weer in kleur gebundeld in De mooiste plek van Nederland. Prijs euro 7,90. Info op www.demooisteplek.nl.

* Lannoo vertaalde voor zijn blauwe reisgidsenserie weer twee nieuwe delen uit het Duits: Thailand en West-Canada. Met nauwkeurig uitgestippelde reisroutes voor wie zich niet zo maar in een avontuur wil storten. Per deel euro 24,75.

* Het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme heeft de tuinen van Overijssel in kaart gebracht: Tuinen kijken in Overijssel. Met tips voor fietstochten en groepsarrangementen. Voor euro 1,50 verkrijgbaar bij VVV's en deelnemende tuinen in de betreffende provincie.

* De reeks te gast is in een nieuwe, kleurrijke omslag gestoken. De primeur is voor herdrukken van Bolivia en Ecuador. De uitgaven van Informatie Verre Reizen kosten euro 7 per stuk.

* De nieuwste editie van Logis de France biedt de keuze uit 3470 hotels in Frankrijk, overwegend familiebedrijfjes die van de natuur en de regionale keuken houden. Gratis verkrijgbaar bij Maison de la France in Amsterdam (alleen verzendingskosten). De gegevens zijn ook te vinden op www.logis-de-france.fr.

* De ANWB voegt aan de serie Geuren & Kleuren Elzas-Vogezen toe. Het gaat om gidsen die vooral wijzen op evenementen, ambachten, dorpsfeesten, lekker eten en drinken, markten en kunstenaars. Prijs euro 15,95. Ook zijn twee nieuwe natuurgidsen verschenen, de ene over Insecten in Europa, de andere over Zoogdieren. Per deel euro 13,95.

* Jean-Luc Aubarbier en Michel Binet treden met Prehistorie in de Périgord in de voetsporen van de schrijfster Jean Auel. Het is een reis terug in de tijd, naar de prehistorie in de Dordogne, met wandelroutes, kaarten en praktische gegevens. Uitgever is Het Spectrum; euro 17,95.

* De vijftien mooiste landgoederen in de provincie Utrecht nodigen uit tot een wandeling op hun grondgebied in Wandelen in Utrechtse Landgoederen. Louise van Delden en Piet Vogelaar zetten de routes uit en geven historische achtergrondinformatie. Uitgever is Buijten & Schipperheijn; euro 14,50.

* Kroatië is een nieuwkomer in de Dominicus-reeks. 'Terug van weggeweest', vindt de uitgever Gottmer/Becht. Auteur is Guido Derksen. Prijs euro 19,95. Voor vijf eurocent meer is in dezelfde serie de tweede, herziene druk van Iran verkrijgbaar, geschreven door Greet van Deuren. De geactualiseerde gidsen Zwitserland en Cevennen/Languedoc kregen een speciaal hoofdstuk met tips voor kinderen mee. Per deel resp. 22,50 en 19 euro.

* Ook de serie 'Steden in kaart' van Dominicus onderging een uitbreiding: Berlijn, Lissabon, Madrid en Praag. Handige boekjes voor in de achterzak, met het accent op snelle informatie en op plattegronden. Per deeltje euro 7.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden