Pas verschenen fictie

Tussen hier en Istanbul

Een driedubbel stedenportret, als gevolg van een uitwisseling die twee jaar geleden plaatsvond in het kader van Istanbul Culturele Hoofdstad. Acht schrijvers uit Nederland, België en Turkije verbleven enige tijd in Istanbul, Antwerpen en Amsterdam. In dat jaar was meer dan de helft van de Amsterdamse bevolking een eerste-, tweede- of derdegeneratiemigrant. De vragen die de schrijvers van de tweetalige bundel Met gesloten ogen zich stellen zijn: wanneer houd je op ergens vandaan te komen? En is de stedelijke ervaring een universele? Observaties en indrukken van Alfred Schaffer, Maria Barnas, Annelies Verbeke, Zeynep Köylü en Seray Sahiner.


Van Gennep; € 16,-.


Vader nader bekeken

Je hoeft niet alles te weten over vroeger, houdt de Limburgse vader en oud-wielrenner Albert de verteller van Halverwege de heuvel voor. In deze debuutroman van wielercommentator Gio Lippens gaat de zoon na de dood van zijn vader, die met een Spaanse getrouwd was, op onderzoek uit.


Contact; € 19,95.


De comedy club

Waarschuwing vóórin De comedy club van Eva Posthuma de Boer: 'Deze roman berust op waargebeurde feiten.' Ze volgt drie vrouwen en twee mannen die verstrikt raken 'in zichzelf en in elkaar'. Posthuma de Boer werkte als theaterproducent voor Comedytrain en Toomler. Studente Sally ontdekt dat zogenaamde stand-uppers elke avond hetzelfde riedeltje afdraaien.


Nieuw Amsterdam; € 18,95.


Floor en de vrouwen

LaVita Publishing, 'uitgever van romans met een lesbische hoofdpersoon, een lesbische verhaallijn en/of een lesbisch thema', heeft haar eerste Debuutprijs toegekend aan Onderhuids van Suzanne Gerding (1978), dat nu als boek verschijnt. Getrouwde moeder en psychologe Floor had negen jaar geleden een korte relatie met een vrouw. Dat verlangen welt weer op.


LaVita Publishing; € 15,95.


De Partij der Paljassen

In het geëngageerde romandebuut Het prullarium van Ernst Bergboer dreigt de verzamelaar Tjark Zwerk te worden ingekapseld door stadgenote Eleanora Spicht, de voorvrouwe van de Partij der Paljassen die pal staat voor 'de Onzen' en de invloed van de buitensteedse 'Hunnen' verfoeit.


Kok; € 14,90.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden