Parttime werken? Graag, vertel maar eens hoe

Meer dan 57 procent van de werkende Nederlanders droomt van minder werken, slechts 25 procent doet het. Parttime gaan werken blijkt niet makkelijk, vinden ook de lezers van Volkskrant Banen....

Parttime werken moet mogelijk zijn, zeker voor hogeropgeleiden. De tendens is dat naast werk steeds meer nuttige tijdsbestedingen opkomen in de hobbysfeer; vrijwilligerwerk of activiteiten die te maken hebben met bezinning of meditatie in de ruimste zin van het woord. Daarnaast geven moeders met jonge kinderen graag aandacht aan hun kroost, omdat ze hun kinderen graag zelf zien opgroeien. Als meer mensen parttime gaan werken, kunnen er meer mensen aan het werk. Dit is het grootste voordeel. Niet iedereen heeft de behoefte om zich te bewijzen door middel van een glanzende carrière, hoe interessant deze ook mag lijken.

Maarten van Mook (39), human potential consultant (loopbaanadviseur).

Ik snap niet wat het probleem is. Er zijn behoorlijk wat mensen in Nederland en er wordt steeds meer geautomatiseerd. Als daardoor het aantal banen terugloopt, dan kunnen we toch beter streven om iedereen aan het werk te krijgen, door iedereen parttime te laten werken? Voor zowel vrouwen als mannen die kinderen hebben is het ideaal voor het delen van de zorg. Daarnaast wordt er ook veel geschreven over burn-outs en stress. Zou parttime werk dat wellicht niet kunnen verlichten? Misschien moet er eens onderzocht worden hoe ziekteverzuim zich onder parttimers ontwikkelt. Mij lijkt het persoonlijk een goede zaak, en ik zou zelf ook graag parttime werken, maar ik voel dat ik dan – net als mijn voorganger – het label krijg van ‘lui en niet ambitieus’. Juist als vrouw in de ict voelt het alsof ik mezelf meer moet bewijzen dan mannen in die branche. En dan voelt parttime werken als een obstakel. Niettemin ga ik het wel proberen voor elkaar te krijgen. Werken moeten we immers ons hele leven nog, dan mogen we dat best wat aangenamer maken.

Nienke

Bij veel organisaties is het werk niet ingesteld op parttimers. Een leidinggevende maakt sowieso vaak meer uren dan de omvang van de aanstelling. Het risico bij een parttime baan is dat je hetzelfde werk doet maar minder betaald krijgt (omdat je een kleinere aanstelling hebt). Dit is dus erg onaantrekkelijk. Weinig managementfuncties gaan van parttimers uit. Daarnaast is het inderdaad zo dat de medewerker als minder ambitieus wordt gezien als parttimer en daardoor ook minder kansen zal krijgen in de loopbaan. Hier valt nog een slag te slaan!

Maria Mosterd (47), regiomanager, Amsterdam

Mijn ervaring is dat het vinden van een parttime baan al heel moeilijk is, tenminste voor minder dan 32 uur. Bijna overal is 32 uur wel bespreekbaar. Dus ik zou zeggen: begin er gewoon over. Je baas is ook maar een mens. Hij wil waarschijnlijk zelf ook wel minder werken, maar denkt alleen maar dat hij onmisbaar is. Ik wil daarentegen 24 uur werken. Ik word wel overal uitgenodigd, maar met het verzoek of ik 32 uur wil werken! Parttime werken moet in mijn ogen juist gepromoot worden. Iedereen blij; kinderen zien hun moeder of vader ook nog eens en de werknemer zit uiteindelijk beter in zijn/haar vel, wat de werkgever weer ten goede komt.

Annemieke Stam (37), loopbaanadviseur, Rotterdam

Ik ben ook, kort nadat ik mijn eerste baan had, parttime gaan werken. Mijn werkgever was/is daar in de meeste functies niet op tegen, maar voor sommige functies is het ook niet handig gezien de werkplanning. Overigens gaf hij (dat dan weer wel) aan, dat parttimers (vier dagen) minstens zoveel werk verzetten als fulltimers. Dus het kan wél!

Anneke (25), momenteel werkloos

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden