Partners van Van den Ende ‘verbijsterd’ over breuk

Zakenpartners boos om Van den Endes vertrek uit vastgoedbedrijf Living City...

Van onze verslaggever Merijn Rengers en John Schoorl

AMSTERDAM De twee voormalige zakenpartners van Joop van den Ende beraden zich op juridische stappen tegen de mediamagnaat, omdat deze eenzijdig de samenwerking zou hebben verbroken. Ook zijn ze ‘verbijsterd’ en ‘woedend’ over het feit dat ze het einde van de samenwerking uit de krant moesten vernemen.

Dit zegt advocaat Carel Raymakers namens Hans van T. en Dennis L. Het duo was met Joop van den Ende actief in het vastgoedbedrijf voor entertainment, Living City.

Gisteren liet Joop van den Ende in de Volkskrant weten zich uit het vastgoed terug te trekken. Reden was het strafrechtelijk onderzoek wegens vastgoedfraude tegen zijn zakenpartners. Van den Ende verklaarde dat hij na het lezen van stukken van een intern onderzoek naar Living City gezondheidsproblemen kreeg. Hij was zijns inziens terecht gekomen in een wereld waar hij niets te zoeken had.

Raymakers verklaart dat dit interne onderzoek er helemaal nog niet was. Zijn cliënten hadden onlangs met Van den Ende afgesproken mee te werken aan een intern onderzoek door een forensisch accountant. Zij zouden beiden worden geïnterviewd over de achtergronden van de verdenkingen van het Openbaar Ministerie.

Een dag voor de publicatie waren werknemers van Living City op de hoogte gebracht, net als gemeenten waar projecten waren gepland. De twee verdachte commissarissen wisten van niets.

Dat Van den Ende via de Volkskrant zijn ongenoegen heeft geuit, vindt Raymakers ‘zeer beschadigend’. De advocaat noemt dat ‘trial by media’, wat des te erger is gezien Van den Endes status als ‘gezaghebbend mediafiguur’. ‘Als die gevoelens zo bij hem leefden, waarom heeft hij zijn zakenpartners dat dan niet verteld? Er komt dan ook een juridische reactie naar Van den Ende.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden