Paravisie is tijdschrift met bont gezelschap verlichte zielen

Een bont gezelschap in verschillende stadia van verlichting heeft zich verzameld in Paravisie.

Spiritueel tijdschrift ParaVisie. Beeld null
Spiritueel tijdschrift ParaVisie.

Voor de beroepsscepticus die nog nooit iets paranormaals heeft meegemaakt en ook niet gelooft dat er meer is tussen hemel en aarde, is het lezen van Paravisie een wonderlijke ervaring. Neem het interview in het maartnummer met actrice Jelka van Houten.

Van Houten, in de tv-serie Jeuk de nuchterheid zelve, geeft prijs dat ze voorspellende dromen heeft. Aan het slot van het gesprek met interviewer Thomas Woolthuis ('medium, paragnost en Reiki Master') leest ze diens hand. 'Er valt een stilte. Jelka hapt even naar adem en begint langzaam te vertellen (...).' Van Houten belandt in een soort trance en haar hart begint te bonzen: 'Je draagt een heel diep verdriet in je dat nooit meer zal verdwijnen. Iets in de trant van niet gezien, gehoord of erkend zijn in je jeugd. Ik word er echt een beetje verdrietig van.' Waarna de Reiki Master voorstelt om binnenkort samen te mediteren, 'om diep in de rust van haar intuïtie te komen'.

Paravisie ('Omdat er méér is') bestaat sinds 1986. De oplage is 27 duizend. Een enquête uit 2011 wees uit dat het lezerspubliek voor het grootste deel bestaat uit vrouwen tussen de 35 en 65 jaar. Andere kenmerken van de Paravisie-lezer zijn 'bewust en gezond willen leven' en natuurlijk 'grotendeels van mening dat er meer is tussen hemel en aarde'.

Een bont gezelschap heeft zich in Paravisie verzameld. Drs. Titus Rivas, een reïncarnatiedeskundige, buigt zich over een vorig leven als dier, aan de hand van de Amerikaanse jongen Peter, een voormalige chimpansee. 'Na zijn dood kwam hij in de buik van zijn moeder terecht.'

Sara Hofstede-Hiemstra neemt de lezersrubriek voor haar rekening. In de toelichting staat dat ze een 'Lichtmedium' is en werkt met de energie vanuit de Diamanten Lichtsfeer, 'het hoogste niveau van goedheid, wijsheid en liefde'. Het probleem wordt aangekaart door een man van 72 die zich afvraagt of zijn vriendin (52) van hem houdt of een spelletje met hem speelt. Het medium geeft haar het voordeel van de twijfel, maar voelt helaas niet of het hier om ware liefde gaat.

Viola Holt, ook een reiki-expert, heeft een column in Paravisie. Ze schetst een uiterst somber beeld van de wereld, onder meer door te wijzen op een 'hondeneetfestival' in China. Zielsverbinding kan volgens haar de remedie zijn tegen al het kwaad. 'Zien met de ogen van de ziel, laten we dat blijven doen. Een hoopvol perspectief.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden