'Paradijselijk Curaçao' levert AVRO boete op

Curaçao is een paradijs voor snorkelaars en het bezoeken van de attractie Sun City is een absolute must voor elke toerist....

Volgens de AVRO is het commissariaat weer eens 'kinderachtig' bezig. Voor de opmerking van Van der Voorn is zeker niet betaald. Dat ligt anders bij de uitzending van het Grand Gala du Disc, dat de AVRO samen met de koepelorganisatie van de Stichting Collectieve Promotie Geluidsdragers (CPG) heeft georganiseerd.

De jaarlijkse uitreiking van de Edisons op de buis ging gepaard met 'uitleg' over de cd-i-speler van Philips. Want de CPG had ter gelegenheid van de Platentiendaagse een cd-i uitgebracht met verzamelde songs. 'Dan moet je toch even laten zien hoe een cd-i-speler werkt', aldus de AVRO.

Alle teksten waren van tevoren bekeken door de bedrijfsjurist van de AVRO. 'We wisten dat we op het randje zaten.' Over het randje, volgens het commissariaat: nog eens zeventigduizend gulden boete. Had de omroep toch beter de monitorspeakers, die Philips als wederdienst ter beschikking had gesteld, kunnen huren.

Vorig jaar is de Algemene de dans ontsprongen, zo blijkt uit het deze week verschenen jaarverslag van het commissariaat. Toen waren TROS, VARA, NCRV, VPRO en Veronica aan de beurt.

De VPRO moest - voor de eerste maal in zijn geschiedenis - een boete betalen (tweeduizend gulden), omdat in Hoffmans honger een reep Mars 'met nadruk' in beeld was gebracht.

Veronica liet in De Heilige Koe 'reclame-uitingen' van Total en Michelin zien (veertigduizend gulden). Bij de TROS gingen Bassie en Adriaan te vaak voor de toekan van Van der Valk staan (tienduizend gulden) en de NCRV was tè enthousiast over de musical Cyrano (vijftigduizend gulden).

Gerrie Kneteman bij de NCRV-radio met reclameteksten over zijn eigen pannekoekrestaurant De Vuursche Boer mocht ook niet.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden