PAM: coalitie CDA-VVD met LPF kansrijk

Een coalitie van CDA-VVD met de LPF is ineens weer kansrijk. Dat is althans de mening van de handelaren op de Politieke Aandelenmarkt van de Volkskrant....

Bijdragen: Arjen Bakker en Ferry Haan en Raoul du Pré

Gisteravond om negen uur stond deze coalitie ineens weer op 11 eurocent. Hiermee is deze coalitie de op twee na kansrijkste op de PAM.

Bovenaan staat de twee-partijencoalitie CDA en PvdA met 51 procent kans. Daarna volgt die andere twee-partijenmogelijkheid: CDA met de VVD. Deze coalitie heeft 17 procent kans. CDA-VVD aangevuld met D66 krijgt, net als de LPF-variant, ook 11 eurocent.

De PAM was gisteravond in afwachting van de invloedrijke peiling van het bureau Interview. De peiling kwam voor deze editie te laat. Vrijdagavond was al wel duidelijk dat PvdA-voorman Bos pas na het weekeinde de naam van zijn premierkandidaat zal noemen. In de PAM-premiermarkt waren daarom geen veranderingen ten opzichte van donderdag. Balkenende leidt met 52 procent kans. De kansen van Bos, opgeteld bij die van de nog onbekende PvdA-kandidaat, zijn ongeveer 45 procent. Zalms kansen op het premierschap zijn gedaald tot 2 procent. De krachttermen van Zalm leverden op de PAM de VVD ook geen extra zetels op. De VVD stond om negen uur stationair op 28 zetels.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden