Overzicht aanslagen

Door autobommen in Sharm el-Sheikh in Egypte zijn zaterdagochtend tientallen doden gevallen, onder wie Nederlanders. Meer dan honderd mensen raakten gewond, waarvan veel ernstig....

21 oktober 1992: Militanten beschieten een toeristenbus. Een Britse vrouw komt om en een andere Brit raakt gewond.

26 februari 1993: Door een bomaanslag in een café in het centrum van Caïro komen een Turk, een Zweed en een Egyptenaar om het leven en raken twintig anderen gewond.

8 juni 1993: Een bom ontploft nabij een toeristenbus op de weg naar de pyramides bij Caïro. Twee Egyptenaren sterven. Onder de 22 gewonden zijn vijf Britten.

27 oktober 1993: Een als mentaal gestoord omschreven muzikant doodt een twee Amerikaanse zakenlieden, een Franse jurist en een Italiaan in een luxe hotel in Caïro.

4 maart 1994: Schutters vallen een cruiseschip in het zuiden van het land aan. Een Duitse toeriste raakt gewond en overlijdt later.

26 augustus 1994: Een Spaanse jongen komt om bij een aanval op een toeristenbus in Zuid-Egypte.

27 september 1994: In Hurghada aan de Rode Zee schieten militanten een Duitser dood en verwonden een vrouw. Twee Egyptenaren komen om en een andere Duitser sterft later thuis aan zijn verwondingen.

23 oktober 1994: Vermeende moslimterroristen doden een Britse toerist en verwonden drie anderen.

18 april 1996: Islamitische militanten schieten in Caïro achttien Griekse toeristen dood.

18 september 1997: Negen Duitse toeristen en hun Egyptische buschauffeur laten het leven bij een aanval bij het Egyptische Museum in Caïro. Zes Duitsers raken gewond.

17 november 1997: Met zwaarden en geweren doden militanten 58 toeristen en vier Egyptenaren in de zuidelijke stad Luxor. Zes schutters en drie agenten komen om in het geweld.

7 oktober 2004: Een reeks van bommen gaan af bij het Taba Hilton Hotel aan de grens met Israël. Ook bij twee andere strandplaatsen gaan bommen af. In totaal sterven 34 mensen.

7 april 2005: Een vermoedelijke zelfmoordaanslag in de oude bazaar van Caïro betekent de dood voor een Amerikaan en een Franse man en vrouw. Ook de vermoedelijke dader komt om.

30 april 2005: Bij geweld in Caïro komen de drie daders om en raken zeker tien mensen gewond onder wie twee Israëli's, een Zweed en een Italiaanse.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.