Overuren? Toets met de cao of ze uitbetaald moeten worden

Projectmanager uitzendbureau 2.134 euro bruto (40 uur).

Beeld anp

Dilemma

Zo op het eerste gezicht lijkt Iris (28) tevreden met haar baan bij een gespecialiseerd uitzendbureau. Haar werk als projectmanager is veelzijdig. Zij koppelt uitzendkrachten aan werkgevers, doet loonadministratie en zorgt dat de kennis van de uitzendkrachten up-to-date blijft door hun scholing aan te bieden.

Ook haalt zij veel voldoening uit een project waarbij zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk helpt. Iris heeft bovendien prettig contact met haar leidinggevenden en gaat naar eigen zeggen met plezier naar haar werk.

Niks aan de hand dus, maar dat is buiten Iris' salaris gerekend. Ze verdient 2.134 euro bruto per maand en heeft zo nu en dan een bonus van zo'n 200 euro. Haar werkgever is aangesloten bij de cao voor uitzendbureaus, de NBBU. Maar steeds vaker heeft zij het gevoel te worden onderbetaald. Ook werkt zij structureel 45 uur per week, maar ze krijgt die 5 overuren niet betaald.

'Bij salaristesten op internet is de uitkomst dat mijn salaris onder het gemiddelde zit. Bovendien weet ik dat mijn mannelijke collega's meer verdienen.'

Advies

Eerlijk gezegd verbaas ik mij over je vraag, zegt Peter van der Eijk van vakbond CNV. 'In jouw vak kijk je - als het goed is tenminste - naar cao's om voor jouw uitzendkrachten de beloning vast te stellen. Kijk dus ook eens in je eigen cao.'

In die cao staat dat bij Iris' functie een loon hoort tussen de 1.858 en 2.261 euro. Ze wordt dus zeker niet onderbetaald, zegt Jacco van den Berg van het gelijknamige trainingsbureau. De 'heldere teksten' bij de functiegroepen bieden volgens Van den Berg inzicht in promotiemogelijkheden. 'Kijk ook naar artikel 18 en toets of de overuren niet gewoon betaald moeten worden.'

Maar als het salaris goed is, waarom worden Iris' mannelijke collega's dan beter betaald? Op geslacht mag niet worden gediscrimineerd, zegt Abe de Jong van Berenschot. 'Gelijk werk moet gelijk worden betaald.' Maar die gelijke behandeling kan volgens hem ruim worden opgevat. Het gaat niet om exacte getallen, meer of alle salarissen binnen dezelfde bandbreedte vallen.

Seksediscriminatie is niet altijd de reden dat mannen meer verdienen, volgens Van der Eijk. Misschien hebben zij net een andere functie, meer werkervaring of hebben ze simpelweg beter onderhandeld over hun startsalaris - een eigenschap die volgens Van der Eijk vaak aan mannen wordt toegeschreven.

Dat verschil in startpositie kan lang doorwerken, zegt Van der Eijk. Maar geen nood, onderhandelen kan altijd nog, ook bij een tussentijdse evaluatie of een interne functiewisseling. 'Nog een tip: loopbaanonderbreking is slecht voor je loonontwikkeling. Blijf dus altijd werken, al dan niet tijdelijk of in deeltijd.'

Het uitgebreide advies lezen of weten hoe het er met uw salaris voor staat? intermediair.nl/verdienikwelgenoeg

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden