Overjassen van Ron Fresen en trolslofjes van Sunrise Coigney

Jossine Modderman en Arno Kantelberg geven elke week ongevraagd stijladvies aan bekende mensen.

Sunrise Coigney (L) en Ron Fresen (R). Beeld HH / anp
Sunrise Coigney (L) en Ron Fresen (R).Beeld HH / anp

Arno kantelberg, Hoofdredacteur Esquire

Lezer F. van Loon vroeg of ik wellicht een stichtend woord wilde wijden aan Ron Fresen, met name inzake diens overjassen, die 'wel gemaakt lijken door een kuiper'. Lezer Van Loon, kennelijk liefhebber van oude ambachten (een kuiper is een ouderwetse tonnenmaker), analyseert de jassen van de journaalverslaggever als 'boomstammen'.

Fresen heeft inderdaad de neiging zich te 'verpakken' in zijn overjassen, maar veel mensen vergeten dat we van ver komen. Bij Ferry Mingelen, de toenmalige Ron Fresen, had je altijd het idee dat hij per ongeluk de overjas van collega Ton Elias had aangeschoten - op vakantie zat de familie Mingelen nooit verlegen om een extra voortent.

Toch wil ik de pakken van NOS' huidige parlementair duider als voldoende recenseren. Er valt nog wel wat te winnen; met name in het wekelijkse gesprek met de minister-president zie je het verschil tussen een zeventje en een negen. Hierboven kun je goed zien hoe de sluitknoop plooien trekt in het jasje, dat op borsthoogte tevens naar voren buigt. Een kleermaker kan dat verhinderen door coupenaden aan te brengen, maar nog beter is het om het jasje aan te laten meten; de revers zullen dan het overhemdboord overlappen. Vanwege het smalle hoofd zou ik sowieso een widespreadboord adviseren, geen hoge. De das vind ik wel erg Kok I van kleur, en te plichtmatig gestropt. Daar mag wat meer leven in.

Ron Fresen. Beeld anp
Ron Fresen.Beeld anp

Jossine Modderman, hoofdredacteur LINDAnieuws en LINDA.tv

Sunrise Coigney, de echtgenote van de sympathieke acteur Mark Ruffalo (rechts), is half Frans, half Amerikaans en volstrekt eigenzinnig. Het stel heeft een dochter die Bella Noche heet, dus ja, gezellig buitenissig zijn ze. Ik kreeg deze foto kortgeleden doorgespeeld van lezeres K. Toussaint en al die tijd vraag ik mezelf af: wat vind ik hier nou van? Is dit een vestis horribilis, zoals ze in het oude Rome zouden zeggen, of is het een cute frock zoals het toonaangevende Vanity Fair zegt?

Ik verkeer in dubio.

Laat ik eerst even beginnen met iets wat ik zeker weet: die malle trolslofjes aan haar voeten. Waar koop je die? Magic Shop Gekkiii in Finland? Reizend naar boven zie ik een getatoeëerde enkelband. Ben ik geen fan van, alsof je door justitie in de gaten gehouden wordt. Mevrouw Coigney-Ruffalo is behoorlijk slank, om niet te zeggen dun, en dat levert niet altijd de fraaiste knookknieën op. Goed op te vangen door een rode-loperoutfit die de boel meer bedekt. Kom ik bij de jurk, waar ik maar niet aan kan wennen. Zoals u weet, snap ik asymmetrie niet, dus wat die flabber doet bij haar rechterschouder: Thor mag het weten. Het goudmotiefje doet me denken aan de theemuts van mijn oma. De wolkjes met verticale strepen vind ik nog wel wat hebben, maar al met al is het een gevalletje van: terug in de verkleedkist ermee en deksel dicht tot de volgende Halloween.

Sunrise Coigney. Beeld Hollandse Hoogte / Zuma Press
Sunrise Coigney.Beeld Hollandse Hoogte / Zuma Press
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden