Nieuws

OV-chipkaart blijft ook na 2022 bestaan, maar krijgt dan concurrentie van pinpas en mobiel

In Lelystad is deze week een proef begonnen waarbij reizigers de stadsbus kunnen ‘afrekenen’ met hun gewone pinpas. Tussen nu en 2023 moet dat landelijk kunnen.

Twee reizigers stappen over op Arnhem CS. Beeld Marcel van den Bergh
Twee reizigers stappen over op Arnhem CS.Beeld Marcel van den Bergh

Dat betekent niet het einde van de ov-chipkaart, reageert Translink op berichten die het einde inluiden van de kaart waarmee in 2019 nog 2,83 miljard keer werd in- en uitgecheckt. ‘Dat kan ook niet. We zijn wettelijk verplicht om studenten die gebruik maken van het studentenreisproduct en mensen die anoniem willen reizen een chipkaart aan te bieden.’ De helft van de ov-chipkaarthouders heeft een anonieme kaart. Deels uit principe, deels om de kaart te delen met gezinsleden die maar af en toe meegaan met het openbaar vervoer.

Er komt wel een nieuwe versie, die beter bestand is tegen fraude. Verder zal de nieuwe ov-chipkaart zijn gebaseerd op wereldwijde standaard van de banken, zodat ook toeristen en andere buitenlandse bezoekers met hun pinpas, creditcard of smartphone kunnen afrekenen.

Die betaalmogelijkheden krijgt elke Nederlandse reiziger ook, ergens tussen nu en 2023. Voor iedereen kan gaan wennen aan de ‘ovpay’, zoals de nieuwe opzet is gedoopt, zijn er wel grootschalige aanpassingen nodig bij alle ov-bedrijven, de banken en bij ons, zegt Translink, de exploitant van de ov-chipkaart. Zo moeten alleen al ruim 60 duizend kaartlezers in stationshallen, op perrons, in bussen en in trams worden vervangen of aangepast aan de nieuwe techniek.

Het openbaar vervoer heeft in 2017 al eens een proef genomen waarbij reizigers op een traject konden inchecken met hun pinpas. Die flopte. In 2019 deed de NS opnieuw een poging, met duizend klanten op het traject Den Haag – Leiden. Dat was wel een succes.

Translink zegt dat de oudd ov-chipkaart pas in het museum wordt bijgezet als overal zonder problemen met een betaalpas of mobieltje valt in te checken. ‘De nieuwe betaalvormen worden daarom eerst op kleine schaal en stapsgewijs getest en beproefd, achter de schermen én in de praktijk.’

De exploitant waarschuwt ‘dat in dat stadium waarschijnlijk niet alles in een keer goed gaat. De landelijke introductie vindt plaats op het moment dat alles soepel en simpel werkt. In de tussentijd blijft de huidige OV-chipkaart gewoon bruikbaar.’

Voor iedereen toegankelijk

Daar dringen de organisaties van reizigers ook steeds op aan, als het einde van de ov-chipkaart wordt ingeluid. Een nieuw betaalmiddel moet voor iedereen toegankelijk zijn, zegt reizigersvereniging Rover, ook voor mensen met visuele en mentale beperkingen. Maar er is ook transparantie nodig in de tarieven, de privacy moet gewaarborgd zijn en het alternatief voor de ov-chipkaart mag zeker niet duurder uitvallen.

De kosten van de transformatie van het ov-betaalsysteem kost de vervoersbedrijven naar schatting 100 miljoen euro. Het meeste geld (70 miljoen) gaat in de aanschaf van nieuwe kaartlezers zitten.

Als de oude ov-chipkaart in 2023 wordt afgedankt, heeft Nederland er twaalf jaar mee gereisd. In 2011 werd de kaart landelijk ingevoerd. Zijn voorganger, de strippenkaart, ging 31 jaar mee.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden