Ouders van kleuters terecht boos

Kleuters gaan mij al 28 jaar aan het hart. Sinds het ontstaan van de basisschool moeten ze al zoveel. Nu weer het plan om de leerplicht te verlagen naar 4 jaar....

Over het algemeen gaan de ouders serieus om met de leerplicht van 5 jaar. Doch nu wordt het ze toch ook te gortig. Inderdaad, geen dag meer vrij om welke reden dan ook voor het 4-jarige kind. Als ik ouder van een kleuter was, dan wist ik het voor die ene vrije, gezellige dag buiten de school wel. En mijn zege hebben ze. Dus ik ben het helemaal eens met het commentaar (Forum, 30 maart). Het is gewoon weer de zoveelste centenkwestie binnen het onderwijs.

De regering moet meer geld beschikbaar stellen voor peuterspeelzalen, zodat mensen met de lagere, zo niet laagste inkomens spontaan naar die peuterzalen gaan. Ongeacht welke kleur, ras of cultuur je hebt. Vele mensen in deze categorie kunnen het domweg niet betalen, ook al zien zij donders goed in dat hun tweejarig kind gebaat is bij een peuterspeelzaal, met name allochtone kinderen. Dan pas kan er misschien daadwerkelijk iets van die taalachterstand bij buitenlandse kinderen opgeheven worden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden