Ouderen zijn niet gelijk

Dat de hoogleraar Harry Verbon in zijn artikel over de verhoging van de AOW-leeftijd (Forum, 9 februari) zich verzet tegen deze mogelijke maatregel om de overheidsfinanciën beheersbaar te houden, kan ik nog wel waarderen....

In zijn stuk wordt namelijk gesuggereerd dat alleen ‘oudere mannen’ doorwerken tot hun pensioengerechtigde leeftijd of eerder stoppen, maar dat klopt niet met de werkelijkheid. Ik ben daar zelf een levend bewijs van, want ik moest stoppen met mijn baan omdat ik eind vorig jaar 65 werd. Mijn werkgever vond het welletjes en daar was ik het zelf volledig mee eens, ook al heb ik altijd met plezier en tot ieders tevredenheid gewerkt, zelfs na mijn 60ste.

Over de productiviteit, gezondheid en motivatie van ‘oudere werknemers’ (mannen en vrouwen) die doorwerken tot hun 65ste levensjaar valt nog heel veel onderzoek te doen om op z’n minst tot wat meer genuanceerde conclusies en uitspraken te komen .

Conny Huijsmans, Delft

Sommetje
Onder de noemer van zinloos, duur en oneerlijk gooit onze ‘hooggeleerde’ professor Verbon een aantal nog werkende zestigplussers op een hoopje. Hoe oud is de geachte hoogleraar zelf, vraag ik me dan af? Onder termen als ‘duur’, ‘onproductief’ en ‘verliespost’ wordt een hele generatie werkende babyboomers op de schroothoop van de arbeidsmarkt gedumpt. Wat een generalisatie. Het mag zeker gelden voor mensen die levenlang zwaar lichamelijk prestaties geleverd hebben, het ICT-tijdperk niet hebben kunnen bijbenen of te star worden ten opzichte van de veranderingen in hun werkomgeving. Van mij hoeven mensen niet to hun 67ste te werken: er zijn meer leuke en nuttige zaken in het leven.

Sommetje
Al die ervaren mensen die hun vak bijhouden en hun nieuwe ‘jonge’ collega’s moeiteloos helpen inwerken in een vaak complexe werkomgeving. En die ondanks de fusiegolven en het veelal megalomane management deelnemen aan diverse grote (kennis-)netwerken en moeiteloos klantcontacten bijhouden en nieuwe opdrachten binnenhalen.

Sommetje
Ik ken heel wat situaties waar vijftigplussers in veel gevallen productiever zijn dan dertigplussers. Als een van de laatste 60-jarigen die nog van een vutregeling gebruik kunnen maken en na 42 jaar in drie beroepen gewerkt en gestudeerd te hebben, weet ik waarover ik spreek. Ik ben nog steeds niet verliesgevend en na een sabbatical weer productief als ZZP’er.

Sommetje
Leeftijdsdiscriminatie is namelijk een hardnekkig gegeven op de arbeidsmarkt. Geachte professor Verbon: een bijscholing op de faculteit arbeidpsychologie of sociologie komt uw carrière vast ten goede. Mensen zijn meer dan rekensommetjes alleen!

Sommetje
Tim Boyenk, Alkmaar

Studenten
Er wordt altijd gekeken hoe mensen ertoe gebracht kunnen worden langer door te werken, maar is het niet ook een idee om mensen eerder te laten beginnen met werken? Studenten streven er in veel gevallen helemaal niet naar om hun studie snel af te ronden. Het studentenleven bevalt ze goed, met wat bijbaantjes hebben ze een comfortabel bestaan in een sociaal prettige omgeving. Wellicht zouden financiële prikkels, bijvoorbeeld de kwijtschelding van een deel van hun studieschuld, ze kunnen aansporen sneller af te studeren en eerder te beginnen met werken.

Studenten
Een bijkomend voordeel is dat jonge werknemers goedkoper zijn dan oudere.

Studenten
Henriët van der Vaart, Voorburg

Opnieuw
Naarmate de pensioendiscussie hoger oploopt, bekruipt mij een sterk déjà vu. In de jaren zeventig hadden wij in Nederland een vergelijkbare, brede maatschappelijke discussie over de zogenoemde ‘pensioenplicht’, zeg maar een nieuw nationaal pensioenstelsel.

Opnieuw
Die discussie duurde meer dan tien jaar met als eindconclusie dat alles kon blijven zoals het was. Hopelijk kan het dit keer sneller.

Opnieuw
Robert Goudriaan, Barendrecht, pensioenadviseur

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.