Oud-topman ABN Amro omgekomen bij gezinsdrama Laren

De politie heeft vanavond bevestigd dat voormalig topman Jan Peter Schmittmann (57) van ABN Amro, zijn vrouw (57) en hun dochter (22) om het leven zijn gekomen bij een familiedrama in hun huis in Laren.

Redactie
Jan Peter Schmittmann tijdens een interview in het programma Geldzaken. Beeld YouTube
Jan Peter Schmittmann tijdens een interview in het programma Geldzaken.Beeld YouTube

Het gezin bestond uit vier personen, de andere dochter van het gezin was niet thuis. Zij is later door agenten van het nieuws op de hoogte gebracht, meldt de politie.

Een bekende van het gezin alarmeerde de politie vanochtend. De politie vond de lichamen van het drietal en is sindsdien bezig met onderzoek naar de gebeurtenissen in de villa aan de Hoog Hoefloo.
De voorlopige resultaten wijzen op een familiedrama.

Nationalisatie ABN
Schmittmann werkte tussen 1983 en 2009 bij ABN Amro en werkte zich op tot bestuursvoorzitter in Nederland in 2003. Hij maakte mee dat ABN Amro werd opgekocht door het consortium van Royal Bank of Scotland, Santander en Fortis. Hij mocht blijven, maar verloor alsnog zijn baan toen ABN Amro werd genationaliseerd.

Na de nationalisatie stapte oud-minister van Financiën Wouter Bos naar de rechter om te voorkomen dat Schmittmann een vertrekpremie mee zou krijgen van 16 miljoen euro. ABN Amro wilde hem maximaal 2,4 miljoen euro meegeven. Uiteindelijk ving Schmittmann 8 miljoen euro.

Ruim afgezet
In de woning gelegen in een villawijk, wordt door een opsporingsteam onderzocht wat er precies is gebeurd. Het deel van de straat voor de villa is ruim afgezet en er staan veel auto's van de forensisch onderzoekers, die al uren bezig zijn. De politie gaat ervan uit dat het onderzoek in de loop van de avond wordt afgerond en dat daarna de lichamen uit de woning kunnen worden weggehaald.

Het onderzoek is nog volop bezig, laat de woordvoerster weten. 'We willen zoveel mogelijk informatie vergaren om er achter te komen wat er precies is gebeurd.'

De politie ging in het huis kijken na een melding dat er iets aan de hand zou kunnen zijn. Toen de politie in het huis ging kijken, werden de drie lichamen gevonden.

Burgemeester Elbert Roest van Laren is diep geschokt door het familiedrama. 'Het is een vreselijke gebeurtenis die de samenleving in Laren diep treft. Het is een onvoorstelbaar verdriet dat deze familie moet verwerken. Ons medeleven gaat uit naar de naasten, we wensen hen veel sterkte toe', laat hij weten in een verklaring. De burgemeester heeft contact met naaste familie van de drie dode gezinsleden om ondersteuning te bieden.

null Beeld Google Streetview
Beeld Google Streetview

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden