Orde houden in de klas? Gebruik De Ordegenerator

'Orde genereren kun je leren', aldus auteur René Kneyber. Om die reden schreef hij De Ordegenerator, een praktijkgericht handboek bij zijn laatste titel Orde houden in het voortgezet onderwijs. De Ordegenerator is een praktisch hulpmiddel voor docenten met ordeproblemen in het voortgezet onderwijs.

Sanne Riepema
null Beeld

René Kneyber is docent op het vmbo en geeft al een aantal jaar trainingen in orde houden door heel Nederland. Hij schreef de bestsellers Orde houden in het vmbo (2009) en Orde houden in het voortgezet onderwijs (2011). Regelmatig treedt hij op in de media over maatschappelijke vraagstukken rond gezag, orde en probleemgedrag in scholen. 'De positieve boodschap van dit boek is: orde genereren kun je leren. Aan de hand van deze handleiding - vol leerzame oefeningen en concrete tips - kan iedere docent zich daarin systematisch en stap voor stap bekwamen.

Docenten over het boek
'Een echte aanrader.' - Astrid Boon, orthopedagoge en auteur van Straf/Regels en Te gezellig in de les

'Duidelijke theorie, maar de kracht ligt ontegenzeggelijk in de vele praktische oefeningen die direct in de klas toepasbaar zijn en keer op keer hun effectiviteit bewijzen.' - Elsbeth de Jager, docente Duits en auteur van Niet waar!

'Een van de dingen die ik leerde: stel minder regels, krijg meer gedaan! Bij mij in de klas gelden slechts drie regels waaraan iedereen zich moet houden. Duidelijk, makkelijk te onthouden voor leerlingen én voor jezelf en dus ook makkelijk te handhaven.' - Bastiaan Kikkert, docent biologie

Waar te koop?
Er is een ipad-vriendelijke digitale versie (€ 12) en een gedrukte versie (€ 15) van De Ordegenerator. Het boek Orde houden in het voortgezet onderwijs is te koop voor € 12,50. Beide te bestellen via bol.com en de grote boekhandels.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden