Opvang vergrijzing bij politie kost 70 miljoen extra

De politie krijgt na 2010 te maken met een grotere uitstroom van personeel door de vergrijzing. De vervanging van deze ervaren medewerkers zal een extra investering vergen van 70 tot 80 miljoen euro....

ANP

Dat heeft minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken woensdag gezegd in de Tweede Kamer. Volgens hem zijn de onderhandelaars van CDA, PvdA en ChristenUnie, die momenteel werken aan een nieuw kabinet, op de hoogte van die extra kosten door vergrijzing.

Remkes herhaalde woensdag bij de behandeling van de begroting van zijn ministerie de belofte dat in 2010 de politie 4000 agenten extra telt. ‘Ik heb dat steeds toegezegd en ik heb daar de afgelopen jaren ook nadrukkelijk op gestuurd. In de cijfers is dit nu ook terug te zien.’

De minister stelde dat de politiesterkte sinds halverwege vorig jaar weer stijgt, na enkele jaren van dalingen. Tevens hebben zich voor het opleidingsjaar 2007 bij de Politieacademie vijfhonderd aspirant-agenten meer aangemeld dan in de voorgaande jaren.

Remkes deed deze uitspraken om de zorgen weg te nemen die het CDA en de PvdA hadden geuit. Beide partijen vroegen zich af of de minister zijn belofte van meer blauw op straat wel kan nakomen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden