opsteker

'Boonstra's aanpak van Philips lijkt sprekend op die van Timmer'..

W. VAN PRAAG SEGAAR

Nieuwe bezems vegen schoon. Philips is tegenwoordig net een ambitieuze eredivisieclub die ieder jaar toch weer tegen het degradatiespook moet vechten. Indien de resultaten te wensen overlaten, wordt steeds de trainer aan de dijk gezet. De nieuwkomer zorgt voor een schokeffect, zodat andermaal aan degradatie kan worden ontkomen. Na een kortstondige euforie beseft iedereen dat opnieuw een moeilijk seizoen wacht.

Na het debâcle met Cor van der Klugt maakte hurricane Jan Timmer een stormachtige entree. Hij dunde de selectie drastisch uit, maar durfde uiteindelijk geen basiskrachten verkopen. Integendeel, hij kocht massaal in. Maar de aankopen bleken uiteindelijk miskopen te zijn.

In plaats van een orkaan liet hij dan ook slechts een briesje door het concern waaien, waarvan het effect snel was uitgewerkt. Sinds deze week verkeert Timmer zelfs in de volledige luwte van een regeringscommissie die de millenium-problematiek gaat onderzoeken.

Zijn opvolger Cor Boonstra heeft uit de Bermuda-triangle nu een heuse typhoon naar Philips meegenomen. Met veel geweld heeft hij hiermee een Duitse dochter vernietigd. Niemand is zeker van een basisplaats.

Maar na negen maanden is ook de kracht van typhoon Boonstra al drastisch afgenomen. Vorige week kondigde de Philips-president met het nodige gevoel voor drama aan de mediadivisie op te heffen. Probleem was echter dat de mediadivisie al niets meer voorstelde. Het was dit keer of de nieuwe trainer een speler, die al maandenlang op de bank bivakkeerde, voor een prikje aan een buitenlandse vereniging ging verkopen.

Misschien moet de volgende Philips-president een earthquake hebben meegemaakt.

W. van Praag Segaar

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden