Opnieuw vertrekken hoge ambtenaren bij Justitie

Bij het ministerie van Justitie gaan opnieuw twee hoge ambtenaren weg. Het zijn directeur vreemdelingenbeleid H. van der Leek en J....

ANP

ANP

DEN HAAG

Van der Leek werkt sinds kort bij de reclassering in Amsterdam. Weehuizen gaat op 1 juni bij het directoraat-generaal energie van het ministerie van Economische Zaken werken. Hun functies zijn nog niet opgevuld.

Met het vertrek van de twee is het aantal topambtenaren dat in korte tijd het departement van Justitie heeft verlaten, op zeven gekomen. Eerder vertrok directeur politie H. Wooldrik naar het Openbaar Ministerie in Zutphen. Eind vorig jaar werd bekend dat secretaris-generaal J. Suyver het veld moest ruimen.

Twee directeuren-generaal, H. van Brummen en H. Greven, vertrokken ruim twee maanden geleden op eigen verzoek. Enkele weken geleden werd bekend dat directeur H. Nawijn van de immigratie- en naturalisatiedienst (IND) overstapt naar het bedrijfsleven.

In februari bracht een door minister Sorgdrager van Justitie in de arm genomen adviesbureau een kritisch rapport uit over de structuur van de ministeriële top en de bezetting daarvan. Ook de parlementaire enquêtecommissie opsporingsmethoden had kritiek op de ambtelijke leiding.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden