Opmaat jong

Tournee..

Sirene is een familievoorstelling (8+) van Theater na Water op basis van het sprookje 'De kleine zeemeermin'. Vandaag, vrijdag en zaterdag ligt de boot bij camping It Soal in Workum, 2 en 3 augustus in de havenkom van Stavoren, 5 augustus in de Urker haven. Voorstellingen om 16 en 19.30 uur, in Workum alleen 's avonds.

De zwarte kater Nero is de baas op de Italiaanse boerderij waar hij is geboren. De kippen, de ezel, de oude hond en het echtpaar Roberto en Isolde, ze schikken zich allemaal onder zijn dictatuur. Tot ze op reis gaan, want Nero moet ook wat van de wereld zien. Nero Corleone is een maffiadrama op vestzakformaat van het Speeltheater Edam. Vanaf 5 jaar. Vandaag en vrijdag in Watergang (Boerderij Nooitgedacht). Woensdag in Edam (Speeltheater). Tel. 0299-372295.

Amsterdam

Heddy gaat met haar bazige tante Wies naar Suriname. Daar zijn op onverwachte momenten allerlei griezelige dieren. Mijn tante en ik op vakantie is een muzikale komedie van Rob Chrispijn met Erik Beekes en Heddy Lester. Vanaf 5 jaar. Woensdag in Ganzenhoef.

Pluimpje is een rare snijboon, een meisje dat van alles verzint en alles aan elkaar fantaseert. Ze is een prinses, vliegt door de lucht en Sinterklaas is haar beste vriend. Wieteke van Dort laat in Pluimpje Peperkoek de kinderen meezingen en meeverzinnen. Van 4 tot 10 jaar. Woensdag in het Openluchttheater in het Vondelpark.

Doorn

Op 30 en 31 juli, 6 en 7 augustus zijn er op Kasteel Huis Doorn kinderrondleidingen (6-12 jaar), waarin het verhaal van Willem van Vulpen van Dolf Verroen uit doeken wordt gedaan.

Egmond aan den Hoef

Vertellers van ver weg en om de hoek delen hun mooiste verhalen op de plek waar de oudste bewoners van Holland hun voeten droog probeerden te houden. Op zoek naar de geestgronden van Kalebas Produkties is een theatrale reis langs duinen, bollenschuren en kloostermuren. Vandaag, vrijdag, dinsdag en woensdag om 10.00, 12.30 en 15.00 uur; zaterdag om 10.00, 12.30 en 17.15 uur. Beginpunt is Boerderij Overslot. Tel. 020-6230623.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden