Opmaat jong

Tournee..

Het Wereld Kinderfestival reist de komende maand langs een groot aantal steden. Met jonge circusartiesten uit Brazilië, Burkina Faso, China, Ghana en India. Sambadansers uit Brazilië en veel meer. Vrijdag in Delft (De Veste), zondag in Rotterdam (terrein Dunya Festival), woensdag in Amsterdam (Tropeninstituut Theater). Informatie tel. 030-2361250.

Amsterdam

Stel je voor dat je op je zevende verjaardag rond middernacht ineens verandert in een behaard wezen met klauwen, puntige oren en een staart! Dolfje Weerwolfje (6+) is een lieve griezelvoorstelling naar het gelijknamige boek van Paul van Loon. Zaterdag première in de bovenzaal van Theater Carré.

De Meervaart is zondag en maandag een peuterparadijs op het Eerst Tonen Festival (2-3 jaar). Met voorstellingen van o.a. Cees Brandt, Karin Post, Dirk Scheele en Cowboy Billy Boom.

Baarn

Op kasteel Groeneveld kunnen kinderen al wandelend de belevenissen van prinses Pelsdiertje volgen, uit het sprookje Bontepels (t/m 27 augustus).

Den Bosch

Drie kinderen in een vreemd huis raken een koffer kwijt. Als ze het huis doorzoeken rollen ze van het ene avontuur in het andere. Stapper (4+) van Unieke Zaken werd geregisseerd door Ria Marks. Zondag in Theater Bis.

Haarlem

In de Vleeshal t/m 12 juni de tentoonstelling Kuifje in het Verre Oosten, over Hergé en zijn boek 'De blauwe lotus'. Met originele tekeningen en voorstudies.

Hoorn

In het Museum van de Twintigste Eeuw een tentoonstelling over 25 jaar Sesamstraat: over Bert en Ernie, de merchandise, de visie achter het programma, het leven en werk van de schepper van Sesamstraat, Jim Henson (t/m 29 oktober).

Laren

Bij de expositie 'Leven in een verzameling' in het Singer Museum (t/m 12 juni) hoort een dierenspeurtocht voor 7- tot 12-jarigen.

Leiden

Asterix en Obelix zijn de gidsen op de tentoonstelling Asterix en Europa in het Rijksmuseum van Oudheden. Tot en met 1 oktober.

Rotterdam

Na de dood van haar vader wordt een meisje door haar stiefmoeder als werkster gebruikt, uitgelachen door haar drie stiefzusters. Tot de fee haar op een nacht meevoert naar het koninklijk bal. Assepoester (4+) door Jeugdtheater Hofplein, vrijdag, zaterdag en zondag in Theater Hofplein.

Spijkenisse

Om 5 geen sprookje (12+) te maken zijn de spelers van Huis a/d Amstel de straat op gegaan. Ze liepen mee met de politie, werkten in de snackbar, dansten in de disco en praatten met jongeren. Regie: Liesbeth Coltof. Zaterdag in De Stoep.

Utrecht

Wat is goed, wat is fout? De hoofdpersoon uit Dostojevski's 'Misdaad en Straf' vermoordt een oude woekeraarster om de mensheid te kunnen dienen. Waar liggen de grenzen van de moraal? Raskolnikov, een jongenshel (14+) is een productie van de Utrechtse Berenkuil. Vrijdag in ROC, IBB-Laan 2 en woensdag in ROC, Amerikalaan; reserveren via Stadsschouwburg.

Het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement presenteert Muziekfabriek, met elke zondagmiddag een open podium en elke zaterdag een workshop. Tot en met 27 augustus (www.muziekfabriek.nl).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden