Opmaat Jong

Tournee..

Eerst waren ze met zijn drieën: Tarzan, Kelly en dochter June. Een Happy Family. Toen kwam er een drumstel en een muziekleraar. Een buurjongen met dj-ambities. En ineens is alles anders. Een muzikale voorstelling van het Gentse Speeltheater. Vanaf 12 jaar. Zaterdag in Rotterdam (Schouwburg), woensdag in Amersfoort (De Lieve Vrouw).

Oude mensen lopen krom omdat ze zoveel weten dat hun hoofd er zwaar van is geworden. Over twee oude mannen en hun overleden moeder gaat Keten van Peter Zegveld. Vanaf 6 jaar. Zondag in Den Bosch (Theater Bis), woensdag in Joure (Haske).

Het Filmorkest Max Tak en verteller/muzikant Beppe Costa jagen je de stuipen op het lijf met spannende muziek en filmfragmenten in Griezelen. Vanaf 6 jaar. Vrijdag in Enschede (Muziekcentrum), zondagmiddag in Amersfoort (De Flint), woensdag in Kampen (Stadsgehoorzaal).

Padu (7+) is een vertelvoorstelling van Wijnand Stomp. Zondag in Rotterdam (Schouwburg), woensdag in Den Haag (Buurthuis Tandem).

Drie kinderen wonen in een vreemd huis. Ze raken een koffer kwijt en belanden van het ene in het andere avontuur. Stapper van Unieke Zaken, geregisseerd door Ria Marks. Vanaf 4 jaar. Zondag in Bladel (De Herd), woensdag in Dordrecht (Kunstmin).

In Stellaluna raakt een babyvleermuis zijn moeder kwijt. Terecht gekomen in een vogelnest, gedraagt het wezentje zich als een vogel. Vanaf 6 jaar. Zondag in Amsterdam (De Krakeling), woensdag in Zoetermeer (Stadstheater).

Samen met zijn opa in het bejaardenhuis doet Jimmy gevaarlijke kunsten en moeilijke trucs. Poppentheater Theo Terra speelt Circus (4+), zondag in Haarlem (Toneelschuur), woensdag in Emmeloord ('t Voorhuys).

Hakim belandt in de woestijn en moet binnen zeven dagen de kroon van zand vinden. Hij tuimelt in een stroom avonturen. De Zandkroon, vanaf 6 jaar, zondag in Veghel (De Blauwe Kei), woensdag in Roermond (De Oranjerie).

Amsterdam

Om De Vijf te maken zijn de spelers van Huis a/d Amstel de straat op gegaan. Ze liepen mee met de politie, werkten in de snackbar, dansten in de disco en praatten met jongeren. Regie: Liesbeth Coltof. Vanaf 12 jaar. Vrijdag in De Krakeling.

Vogelman van Jan Hoek is een wonderlijke zoektocht naar wat wel en niet kan. De Vogelman zet het liefst alles naar zijn hand: de zon, de maan en de sterren. Een beeldende voorstelling voor kleuters (4+), woensdag in het Ostadetheater.

De violiste is dol op haar viool en de cellist houdt van zijn cello. Maar houden de instrumenten ook van hun baas? Wie is van wie (6+) is een muzikaal verhaal van Theater Artemis over vriendschap en wedijver. Tekst: Judith Herzberg, muziek: Maurice Horsthuis. Woensdag in De Krakeling.

Elf jongeren werkten met regisseur Fred Goessens aan Balen bij Toneelgroep Amsterdam. Over een jonge dichter die zowel de liefde als vriendschap verspeelt. Een tekst van Esther Pierik. Vanavond t/m 1 april in de Stadsschouwburg, 5 t/m 16 april in De Engelenbak.

Den Haag

Over rituelen maakten leerlingen van het Johan de Witt College verhalen en tekeningen, die ze combineerden met kunstwerken uit het Gemeentemuseum Den Haag. Zes verhalen, t/m 7 mei in het Volksbuurtmuseum.

Leentje, de teerbeminde moeder, en Sjoerd, de vrucht van haar schoot, bezien de buitenwereld door het glas van hun aquarium. In Hoop en glorie op de dag van de heilige drie-eenheid leveren moeder en zoon een strijd op leven en dood. Een nieuw stuk van Hans van den Boom bij Stella Den Haag. Vanaf 16 jaar. Vrijdag en zaterdag in Stellatheater.

Leiden

Asterix en Obelix zijn de gidsen op de expositie Asterix en Europa in het Rijksmuseum van Oudheden, dat laat zien hoe de Galliërs en Romeinen leefden. Tot en met 1 oktober.

Katharina is een kreng, haar zus Bianca een plaatje. Iedereen wil met Bianca trouwen, maar dat mag pas als Katharina is getrouwd. Kreng is een opera door Xynix. Zondag in het LAK-theater.

Rotterdam

Sheherazade is de gevangene van de sultan. Elke nacht vertelt ze een verhaal want zolang ze vertelt zal ze leven. 1001 Nacht door Het Waterhuis. Vanaf 10 jaar. Woensdag in wijkgebouw Kamelia.

Utrecht

Twinkelen, een huis vol Annie M.G.Schmidt is een voorstelling waarin je Mevrouw Helderder kunt tegenkomen of Otje, of haar vader Tos. Stel dat je echt wordt betinkeld, dan kun je niet meer bewegen. Een reis langs drie fantastische stopplaatsen vanaf 7 jaar. Zaterdag, zondag en woensdag in De Berenkuil, Biltstraat 166.

Het Aurelia Saxofoon Kwartet met 'Wereldkinderen', zondag om 11 en 14 uur in Vredenburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden