OPMAAT JONG

Ze verdienen hun brood met liedjes en een echt draaiorgel en ze zijn vader en zoon. Foppe en Douwe is een voorstelling van Theatergroep Maccus....

Tournee

Frank Groothof bewerkte Purcells opera naar het ridderverhaal van Koning Arthur tot een familievoorstelling met live muziek. Vanaf 7 jaar. Vrijdag in Purmerend (Purmaryn), zaterdag in Zwolle (Odeon), woensdag in Heerenveen (Posthuistheater).

Hij is een chagrijnige goochelaar met een grote verdwijntruc, zij een opgewekte assistente. De goochelaar is beeldend geluidstheater van Peter Zegveld. Vanaf 6 jaar. Vrijdag in Alkmaar (De Vest), zaterdag in Den Helder (De Kampanje).

Blauw Bloed van Het Filiaal is gebaseerd op een Iers sprookje waarin een koning de dood van zijn vrouw niet kan vergeten. Muziektheater vanaf 8 jaar. Donderdag in Heerhugowaard (De Schakel), zaterdag in Oss (De Lievekamp), zondag in Kerkrade (Wijngrachttheater).

Ad de Bont bewerkte voor het Antwerpse Paleis het beroemde boek van Hector Malot Alleen op de wereld tot een muzikale familievoorstelling. Vandaag in Utrecht (Stadsschouwburg), woensdag in Breda (Chassé Theater).

Nog bij moeder is de theaterbewerking van het beroemde boek 'Ot en Sien'. Vanaf 4 jaar. Zondag in Haarlem (Toneelschuur), woensdag in Den Bosch (Koningstheater).

Sliepie woont in een vuurtoren. Hij is bang voor het donker. Maannacht is een voorstelling van Theatergroep Burrp!, vanaf 4 jaar. Zondag in Westzaan (Theater in de Kwaker), woensdag in Panningen ('t Heljesketeer).

Bijna was ik goed van Huis a/d Amstel gaat over gehandicapte mensen voor wie gewone dingen niet vanzelfsprekend zijn. Regie: Liesbeth Coltof. Vanaf 9 jaar. Vandaag, vrijdag en zondag in Amsterdam (Huis a/d Amsteltheater), zaterdag in Drachten (De Lawei).

Om de oude koning op te vrolijken vertellen de kamerheer en het kamermeisje hem verhalen. Acteurs en poppen in Spiegelbeeld van Virga Lipman. Vanaf 4 jaar. Zondag in Alphen a/d Rijn (Parktheater), woensdag in Amsterdam (De Krakeling).

Amsterdam

In de Bovenzaal van de Stadsschouwburg vandaag en vrijdag om 14 uur Samba Salad met de kleutervoorstelling In mijn droom, en op 27 en 28 februari om 20.15 uur Mevrouw Smit met de thriller Oog om oog.

In het Kindermuseum van het Tropenmuseum vandaag t/m 28 februari dagelijks vier programma's die de tentoonstelling Indianen van het Hoge Land tot leven brengen.

In het Scheepvaartmuseum vandaag en vrijdag om 12.30 en 14.30 uur zeemansverhalen, gevolgd door een creatief programma voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

In de Doelenzaal, Kloveniersburgwal 87, woensdag om 14.30 uur de jeugddansvoorstelling 'Alice' door De Stilte, in een choreografie van Jack Timmermans.

Den Haag

In het Museon een monsterlijke tentoonstelling, Mythen en monsters. Met levensgrote reconstructies van mysterieuze schepsels, t/m 14 maart.

In het museumatelier van het Gemeentemuseum is een kindermuseum ingericht, dat is gewijd aan kleur en het ambachtelijk maken van verf.

Haarlem

Cowboys gaat over helden op paarden en helden op sokken tussen klapperende saloondeuren. Een echte western met Loek Beumer en Peter Drost. Regie: Lidwien Roothaan. Vanaf 8 jaar. Zondag in de Stadsschouwburg.

Groningen

Kleur is een vertelvoorstelling van Hesp Theatermakers, gebaseerd op interviews met Nederlanders die elders hun wortels hebben. Vanaf 9 jaar. Woensdag in Het Kruithuis.

Rotterdam

Hondje van het RO Theater gaat over een straathond die de menselijke gekkigheid leert kennen. Met poppenspelers, acteurs en muziek van Fay Lovsky. Maandag, dinsdag en woensdag de laatste voorstellingen in de Schouwburg.

In Museum Hillesluis (Riederlaan 200) de tentoonstelling Kunststukjes, een memoryspel, dat beeldend kunstenaar Liesbeth van Ginneken heeft ontworpen i.s.m. kinderen uit Rotterdam. Tot en met 12 maart.

Zaandam

Het Muztheater speelt een bewerking van Shakespeares gruwelijkste tragedie, Een Macbeth. Het moet een 'overrompelend en muzikaal feest van bloed en vergelding' worden. Maandag t/m woensdag in het Zaantheater.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden