OPMAAT JONG

Ze verdienen hun brood met liedjes en een echt draaiorgel, vader en zoon. Foppe en Douwe is een voorstelling van theatergroep Maccus, vanaf 4 jaar....

Tournee

Blauw Bloed van Het Filiaal is gebaseerd op een sprookje waarin een koning de dood van zijn vrouw niet kan vergeten. Muziektheater vanaf 8 jaar. Vrijdag in Alkmaar (Provadya), zondag in Utrecht (Stadsschouwburg), woensdag in Soest (C3).

Hakim houdt van smoesjes. Kinderen, vaders en moeders, opa's en oma's ook. Smoesjes (4+), zondag in Groningen (Stadsschouwburg), woensdag in Amsterdam (De Krakeling).

Over een beeldhouwer en een waarachtig beeld gaat De Olifantensteen van verteller Wijnand Stomp. Vanaf 6 jaar. Zondag in Amsterdam (De Krakeling), woensdag in Almelo (Theaterhotel).

Nog bij moeder is de theaterversie van het beroemde boek 'Ot en Sien'. Vanaf 4 jaar. Zondag in Groningen (Grand Theatre), woensdag in Stadskanaal (Geert Teis).

Sliepie woont in een vuurtoren. Hij is bang voor het donker. Maannacht is een voorstelling van Theatergroep Burrp!, vanaf 4 jaar. Zondag in Gemert (De Eendracht), maandag in Amsterdam (De Meervaart), woensdag in Naaldwijk (De Naald).

Hondje, de familievoorstelling van het RO Theater, gaat over een straathond die de menselijke gekkigheid leert kennen, met poppenspelers, acteurs en muziek van Fay Lovsky. Vrijdag in Apeldoorn (Orpheus), 20 februari in Amersfoort (De Flint), 21 februari in Breda (Chassé Theater), 22 en 23 februari ('s middags én 's avonds) in Amsterdam (Stadsschouwburg) en tot slot 1 t/m 3 maart in de Rotterdamse Schouwburg.

Amsterdam

Waar is de duivel als je hem nodig hebt? Het Syndicaat speelt Bacher, geïnspireerd op muziek van Bach en Faust van Goethe. Wat is de zin van het bestaan? Een tekst van Oscar van Woensel voor iedereen vanaf 14 jaar, regie: Daniëlle Wagenaar. Vanavond, vrijdag en zaterdag in Frascati.

In de Bovenzaal van de Stadsschouwburg op 23 en 24 februari om 14 uur Spiegelbeeld (4-8 jaar), over een prinses die de mooiste spiegel van het land wil hebben, waarvoor haar prins een draak moet verslaan. Op 25 en 26 februari om 14 uur Samba Salad met de kleutervoorstelling In mijn droom, en op 27 en 28 februari om 20.15 uur Mevrouw Smit met de thriller Oog om oog.

Ben jij anders? Of heel gewoon? AnderZ is een dansfeest voor jong en oud, nurd of vamp, freak of kak, zwart of wit. Een DansTheaterProductie van Wincky Hoedt en Michiel Bollinger i.s.m. Cosmic. Vanavond t/m zondag in Theater Cosmic.

Meervaart in de knop: van 22 t/m 27 februari dagelijks meerdere voorstellingen voor peuters, kleuters, en andere leeftijdsgroepen.

In het Amsterdams Marionetten Theater (Nwe Jonkerstraat 8) op 24 en 28 februari om 15 uur de opéra-comique Het luchtkasteel van Offenbach (5+).

In het Kindermuseum van het Tropenmuseum vandaag t/m 28 februari dagelijks vier programma's die de tentoonstelling Indianen van het Hoge Land tot leven brengen.

In het Scheepvaartmuseum vandaag, vrijdag, 22, 25 en 26 februari om 12.30 en 14.30 uur zeemansverhalen, en door een creatief programma voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Ernst Reijseger (cello), Mark Feldman (jazzviool), Wolfgang Puschnig (saxofoon) en Howard Komproe (presentatie) met een kinderconcert, zondag om 13.30 en 15.30 uur in het Concertgebouw.

Arnhem

Frank Groothof bewerkte Purcell's opera naar het ridderverhaal van Koning Arthur tot een familievoorstelling met live muziek. Vanaf 7 jaar. Zondag in de Schouwburg.

Den Haag

Vandaag, vrijdag en zondag in Zeebelt om 14.30 uur Terra Incognita met De laatste streek, een klanktheatervoorstelling voor kinderen vanaf 7 jaar. Een waarzegger gaat op zoek naar een nieuwe hoofdman.

Mythen en monsters in het Museon, met levensgrote reconstructies van mysterieuze schepsels, t/m 14 maart.

In het museumatelier van het Gemeentemuseum is een kindermuseum ingericht, dat is gewijd aan kleur en het ambachtelijk maken van verf.

Vrijdag in het PTT Museum wetenschapstheater en zondag 21 februari Yanka Tori, een verhaal met afro-caribische dans.

Rotterdam

Cowboys gaat over helden op paarden en helden op sokken tussen van klapperende saloondeuren. Een echte western met Loek Beumer en Peter Drost. Regie: Lidwien Roothaan. Vanaf 8 jaar. Zondag in de Schouwburg.

In Museum Hillesluis (Riederlaan 200) de tentoonstelling Kunststukjes, een memoryspel, dat beeldend kunstenaar Liesbeth van Ginneken heeft ontworpen i.s.m. kinderen uit Rotterdam. Tot en met 12 maart.

Zwolle

In museum De Stadshof is het 20 en 21 februari Kinderweekend met veel activiteiten, waaronder het maken van reuzeschilderijen en placemats.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden