OPMAAT JONG

Een dag van koper van het Gentse Speeltheater ontstaat iedere voorstelling al improviserend. De acteurs gaan ter plekke in op suggesties van het publiek en het resultaat is telkens een andere voorstelling....

Tournee

Oblio of blijven kussen? is een dansvoorstelling van Hans Tuerlings, met tekst van Heleen Volman en muziek van Jeroen van Vliet. Het vervolg op Ik ga zei zij waarheen zei hij. Eelco ziet zijn geliefde Lies na vele jaren terug in de 'hemel'. Hij kon het niet eerder vinden, wist ook niet dat er een hemel bestond. Zondag in Eindhoven (Plaza Futura), woensdag in Enschede (Concordia), 10 mei in Den Bosch (Theater Bis).

Macht maakt hongerig naar meer macht, dat is het thema van 'Macbeth'. Imme Dros bewerkte Shakespeare's stuk tot een thrillerachtig sprookje vol heksen en verschijningen voor een publiek vanaf 10 jaar. Macbeth Móórdenáár door Theater Teneeter. Vrijdag in Tiel (Agnietenhof), zondag in Zutphen (De Hanzehof), woensdag in Hoorn (Het Park).

De sombere Kadushi ziet bijna nooit een klant in zijn limonadetentje. Hij moet meer lachen van Meneer De Windt. Maar Kadushi vindt dat er niets te lachen valt. Op een dag komt er een logé. Kadushi en De Windt is een muzikale kleutervoorstelling van Wijnand Stomp. Vanaf 4 jaar. Zondag in Schiedam (De Teerstoof), dinsdag in Terneuzen (Zuidlandtheater).

De opera Boris Godoenov van Moesorgski gaat over de verwikkelingen aan het hof van de Russische tsaar. Net als hij deed met eerdere opera's vertolkt Frank Groothof alle rollen. De tekst is van Imme Dros. Muziek: Max Tak Orkest. Zaterdag in Oosterhout (De Bussel), zondag in Nijmegen (Stadsschouwburg).

Voor Piste van het Introdans Ensemble lieten de choreografen Kirsten Debrock, Patrick Delcroix, Shai Gottesman, Conny Janssen en Thom Stuart zich inspireren door het circusleven. Met beren, koorddansers, paarden, acrobaten en dansers die hoog door de lucht zweven. Voor iedereen vanaf 5 jaar. Laatste voorstellingen: 6 mei in Winterswijk (Cultureel Centrum) en 10 mei in Gouda (Schouwburg).

Opus One met De Trullenhoedster, een avontuur van Tom Poes en Ollie B. Bommel, vrijdag in Leiden (Schouwburg), zaterdag in Apeldoorn (Orpheus), zondag in Almelo (Theaterhotel), dinsdag in Kampen (Stadsgehoorzaal), 6 mei in Vlaardingen (Stadsgehoorzaal), 7 mei in Groesbeek (De Mallemolen).

Amsterdam

Een vrije bewerking van De Wijze Kater, een boosaardig sprookje van Herman Heijermans wordt gespeeld door leerlingen van de Amsterdamse Jeugdtheaterschool, muzikaal begeleid door een ensemble van de Muziekschool Amsterdam. Regie: Cor Poelman. Vanaf 6 jaar. Vrijdag t/m dinsdag in De Krakeling.

Arnhem

Het meisje Alba is in het verkeerde gezin geboren, liever had ze bij de buren willen wonen. Maar het liefst is ze bij oma, ver van haar moeder die haar niet begrijpt en van dat kreng van een broertje. Flessenpost is de nieuwe voorstelling van Jeugdtheater Sonnevanck, regie: Flora Verbrugge. Vanaf 8 jaar. Zondag in de Schouwburg.

Baarn

Wat zie je dan? is een beeldende tentoonstelling over zon en schaduw, licht en donker, en spiegeling, gemaakt door tekenares Angela de Vrede. In Kasteel Groeneveld, tot en met 31 augustus.

Leiden

In het Rijksmuseum van Oudheden loopt t/m 7 juni de minitentoonstelling Sensaos: oog in oog met het meisje in de mummie. Sensaos was de dochter van een hoge ambtenaar in Boven-Egypte, die in 109 na Chr. overleed op 16-jarige leeftijd. Op video is te zien hoe men een reconstructie van haar gezicht heeft gemaakt.

Uden

Voor kinderen die viool spelen of tennissen bestaat een podium en professionele begeleiding. Kinderen die goed kunnen tekenen, hebben geen gelegenheid tot exposeren en krijgen te horen dat de toekomst zal uitwijzen of ze talent hebben. De tentoonstelling De koppoter voorbij in de Pronkkamer laat tekeningen en schilderijen van kinderen zien, naast jeugdwerk van gerenommeerde kunstenaars. Tot en met 7 juni.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden