OPMAAT JONG

Jeugdtheater De Krakeling presenteert samen met Circus Elleboog Big Time, een internationaal jeugdcircusevenement. Ruim 60 jongeren uit 12 verschillende landen maakten onder leiding van Paul Vachon van Cirque du Soleil en een internationaal team van trainers een nieuwe circusvoorstelling....

Amsterdam

In het openluchttheater van het Vondelpark woensdag Een sprookje van Retteketet door Theater Urf. Prinses Rosalinda is oud genoeg om te trouwen en Graaf Retteketet wil haar dolgraag als vrouw. Maar de prinses is verliefd op een lakei. Met zijn toverkrachten probeert de graaf de prinses toch voor zich te winnen. Vanaf 4 jaar.

Arnhem

Het Openluchtmuseum heeft uit zijn depots 'geheimzinnige apparaten' zoals toverlantaarns, wondertrommels en chromatropen gehaald om kinderen een idee te geven van het huiskamervermaak van vroeger. De 'zoete uurtjes' van toen waren zeker niet zo saai als men nu misschien denkt.

Den Haag

Woensdagmiddag in het Openluchttheater Zuiderpark Zirkus Zuurkool. Chris Gurney-Champion creëert een one-man circus als

jongleur, clown en goochelaar.

Dieren

Het TV Toys Museum heeft Villa Achterwerk in huis gehaald. Opnames, foto's en rekwisieten geven een inkijkje in VPRO's populaire jeugdprogramma. Kinderen kunnen er de billentroffee maken, een zeepkistenrace houden of hun verhaal kwijt in 'Achterwerk in de Kast'. Tot en met 31 augustus in het museum aan de Wilhelminaweg 21.

Hoorn

Mickey Mouse-spaarpotten, Donald Duck-dekbedden, Grote Boze Wolf-opwindpoppetjes. De tentoonstelling Overal is Duckstad toont de Disney-merchandising, maar Disney-archeologie en Disney-varianten van bestaande kunstwerken: Dagobert Duck als Rembrandts 'Man met de Gouden Helm', Minnie Mouse in een schilderij van Degas, Mickey Mouse als 'Micky de St. Phalle' en Donald Duck in een futuristisch schilderij van De Chirico. Tot en met 6 september in het Museum van de Twintigste Eeuw.

Leiden

De minitentoonstelling Sensaos: oog in oog met het meisje in de mummie in het Rijksmuseum van Oudheden is verlengd t/m 16 augustus. Sensaos was de dochter van een hoge ambtenaar in Boven-Egypte, die in 109 na Chr. overleed op 16-jarige leeftijd. Op video is te zien hoe men een reconstructie van haar gezicht heeft gemaakt. Tot en met 9 september draaien er documentairefilms en kunnen kinderen zich verkleed als Romein of Egyptenaar laten fotograferen.

Rotterdam

In de rozentuin achter museum Boijmans Van Beuningen zijn t/m 30 augustus elke zondagmiddag voorstellingen te zien. Zondag om 13.00 uur Dizz's Kids Theater met Een vreemde vogel. Ergens ver weg, in een groot vreemd bos woont een vogel die op alle vragen antwoord geeft.

Diergaarde Blijdorp stelt kinderen van 9, 10 en 11 jaar in de gelegenheid om een nachtje in de dierentuin te slapen. Het Zoocamp begint om 16.30 uur en eindigt de volgende dag om 9.30 uur. Vrijdag en zaterdag.

Tijdens Wilhelmina's Zomer tot en met 23 augustus elke zondag om 15 uur op de kade bij Hotel New York een kindervoorstelling. Deze zondag treden Eric Beekes en Heddy Lester op in de muziektheatervoorstelling 'M'n tante en ik'. Van 5 tot 10

jaar.

Tilburg

A is een Kalfje (dat staat op z'n kop) is een speelse tentoonstelling in het Scryption over de geschiedenis van het alfabet. Tot en met 20 september.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden