Opmaat jong

Tournee..

Over een land dat nog niet is ontdekt, over de zee die vruchtbaar land wordt, over grenzen en dijken gaat Hol-land. Een muzikaal sprookje door Het Filiaal met een knipoog naar de vaderlandse geschiedenis. Vanaf 8 jaar. Vrijdag in Deventer (De Leeuwenbrug), dinsdag in Zaandam (Zaantheater).

Er is geen dorp of stad zonder fanfare die elke gebeurtenis feestelijk leven inblaast. Iedereen loopt met de muziek mee. Daarover gaat Fanfare, de nieuwe voorstelling van B & D. Drie mannen op zoek naar harmonie. Vanaf 8 jaar. Vrijdag in Enschede (Twentse Schouwburg), zaterdag in Terneuzen (Zuidlandtheater).

Wiseguys is het geestige, dramatische portret van vier stoere streetkids. Hoe banen zij zich een weg door het bestaan? Het stuk is een succes in Engeland, nu gespeeld door het Muztheater. Regie: Allan Zipson. Vanaf 12 jaar. Donderdag, vrijdag en zaterdag in Amsterdam (De Krakeling), woensdag in Utrecht (Stadsschouwburg).

Imme Dros nam voor Theater Teneeter het bekende sprookje flink onderhanden en bewerkte het tot muziektheater: Roodhapje. Vanaf 6 jaar. Vandaaag in Nijmegen (Het Badhuis), vrijdag in Zaandam (Zaantheater), zaterdag in Zaltbommel (De Poorterij), zondag in Rotterdam (Theater Zuidplein), woensdag in Delft (De Veste).

Het brood is op, de pan is leeg. De kinderen huilen, vader zwijgt. Klein Duimpje zoekt elders zijn heil. De kleinste thuis is een muzikale bewerking van het bekende sprookje door Het Filiaal. Vanaf 5 jaar. Zaterdag in Cuyk (Streekschouwburg), zondag de laatste voorstelling in Amsterdam (De Krakeling).

Philips II, koning van Spanje, krijgt een troonopvolger. Maar als de kleine Carlos een bochel heeft, moet hij niets van zijn zoon weten. Carlos ende Uilenspiegel is muziektheater van Frank Groothof, naar de opera van Verdi, voor de hele familie. Zaterdag in Dordrecht (Kunstmin), zondag in Tilburg (Schouwburg).

Alkmaar

Over twee politiemannen, Hoekstra en Willemse, de een dromerig jong, de ander oud en gedegradeerd, gaat De zaak Hans en Chrietje. Een familievoorstelling vanaf 10 jaar door Stichting Kroost. Regie: Liesbeth Coltof. Vrijdag de laatste voorstelling in Provadja.

Amsterdam

In een ouderwetse kapperszaak gebeuren de vreemdste dingen. Vlinders van verliefdheid fladderen rond, geheimen worden verklapt, gelpotten trillen, kammen raspen en scharen klappen. Kapsalon Knipscheer met Koos Elfering en Jes Vriens, vanaf 6 jaar. Zondag in de Brakke Grond.

De muziekbusiness maakte van hiphop een miljoenenindustrie. Dat ging niet zachtzinnig. Red dough is een jongerenvoorstelling van Made in da Shade die gaat over geld, sex, hebzucht en macht. Vanaf 14 jaar. Zaterdag in Theater Ganzenhoef.

Groningen

Samen met zijn opa in het bejaardenhuis doet Jimmy gevaarlijke kunsten en moeilijke trucs. Poppentheater Theo Terra speelt Circus, vanaf 4 jaar. Woensdag in Het Kruithuis.

Rotterdam

Alice in Wonderland werd bewerkt door Louis Lemaire en wordt gespeeld door Cox Habbema en 85 leerlingen van Jeugdtheater Hofplein. Vanaf 4 jaar. Vrijdag, zaterdag en zondag in Theater Hofplein.

Utrecht

Rupa Lucian, kind van Roemenië vertelt het gruwelijke levensverhaal van een weeskind dat wordt opgeleid voor de veiligheidsdienst van Ceaucescu. De tekst van Ad de Bont wordt geregisseerd door Paula van der Oest. Vanaf 9 jaar. Dinsdag in de Stadsschouwburg.

Theatergroep Vrolijke Troep met 'Het mooiste lied van de wereld', zondag om 11 en 14 uur in Muziekcentrum Vredenburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden