OPMAAT JONG

Macht maakt hongerig naar meer macht, dat is het thema van Macbeth. Imme Dros bewerkte Shakespeare's stuk tot een thrillerachtig sprookje voor een publiek vanaf 10 jaar....

Tournee

Geen gewoon meisje is een eenakter van de jonge schrijfster

Lot Vekemans, gespeeld door Theater Artemis. Over een hartveroverend meisje en haar vader die ontdekt dat opvoeden grenzen heeft. Een regie van Matthijs Rümke. Vanaf 9 jaar. Zaterdag in Geertruidenberg (De Schattelijn), zondag in Den Bosch (De Prekerspoort).

Het Orkest van de 18de eeuw o.l.v. Frans Brüggen geeft een aantal kinderconcerten, vanmiddag in Nijmegen (De Vereniging, 15.45 uur), vrijdag in Maastricht ('t Vrijthof, 13.30 uur), zaterdag in Groningen (Oosterpoort, 16 uur) en in Utrecht (12.45 uur). Op het programma staan werken van Rameau, Haydn, Mozart, Rossini, Schubert en Mendelssohn.

Amsterdam

Part Two, een nieuwe tekst van Oscar van Woensel, gaat over vriendschap. Maar het is ook de reconstructie van een moord. Cabaretesk en aanstekelijk theater, geregisseerd door Daniëlle Wagenaar. Vanaf 14 jaar. Van 12 t/m 16 mei in Frascati.

Arnhem

De ontmoeting tussen een keurige chirurg en jonge terrorist is de leidraad in Varkens. De burgerman blijkt een geducht tegenstander, tegenover het openlijke geweld van de jongen zet hij het verborgen geweld van de gevestigde orde. Een tekst van Oscar van Woensel, gespeeld door Het Syndicaat. Vanaf 14 jaar. Vrijdag in de Schouwburg.

Den Bosch

Oblio of blijven kussen? is een dansvoorstelling van Hans Tuerlings, met tekst van Heleen Volman en muziek van Jeroen van Vliet. Het vervolg op Ik ga zei zij waarheen zei hij. Eelco ziet zijn geliefde Lies na vele jaren terug in de 'hemel'. Hij kon het niet eerder vinden, wist ook niet dat er een hemel bestond. Zondag staat Raz in Theater Bis.

Eindhoven

Het Brabants Orkest o.l.v. Ernst van Tiel en m.m.v. acteur Frank Groothof met 'De Toverfluit', delen uit Mozarts opera 'Die Zauberflöte', vrijdag om 19.30 uur in het Muziekcentrum.

Groningen

Een dag van koper van het Gentse Speeltheater ontstaat elke keer al improviserend. De acteurs gaan ter plekke in op suggesties van het publiek en het resultaat is telkens een andere voorstelling. Vanaf 4 jaar. Woensdag in Het Kruithuis.

Gouda

Voor Piste van het Introdans Ensemble lieten de choreografen Kirsten Debrock, Patrick Delcroix, Shai Gottesman, Conny Janssen en Thom Stuart zich inspireren door het circusleven. Harry Sacksioni componeerde de muziek. Voor iedereen vanaf 5 jaar. Laatste voorstelling van dit seizoen, zondagmiddag in de Schouwburg.

Maastricht

De sombere Kadushi ziet bijna nooit een klant in zijn limonadetentje. Hij moet meer lachen van Meneer De Windt. Maar Kadushi vindt dat er niets te lachen valt. Kadushi en De Windt is een muzikale kleutervoorstelling van Wijnand Stomp. Vanaf 4 jaar. Zondag in Theater Kumulus.

Middelburg

De opera Boris Godoenov van Moesorgski gaat over de verwikkelingen aan het hof van de Russische tsaar. Net als hij deed met eerdere opera's vertolkt Frank Groothof alle rollen. De tekst is van Imme Dros, muziek van Max Tak Orkest. Zondag in de Stadsschouwburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden