Opmaat Jong

Tournee..

Op muziek van papier, hout, ijzer en een oude typemachine spelen drie acteurs en een geluidsperformer een moord na. Dossier Johnny B is een coproductie van Theater Artemis en Suver Nuver. Vanaf 9 jaar. Vanavond in Haarlem (Toneelschuur), zaterdag in Amersfoort (De Lieve Vrouw), zondag in Valkenswaard (De Hofnar), woensdag in Roosendaal (De Kring).

Drie oude mannetjes ontvangen op een dag een brief dat hun leven op is. Ze schrijven een brief terug: wij gaan eeuwig leven. Van drie oude mannetjes die niet dood wilden is een gezongen toneelstuk van Suzanne van Lohuizen en Josée Hussaerts. Met live muzikale begeleiding. Vanaf 6 jaar. Vrijdag in Emmen (De Muzeval), zaterdag in Gouda ('t Gouwe Huis), zondag in Rotterdam (Schouwburg), woensdag in Dordrecht (Kunstmin).

Over een land dat nog niet is ontdekt, over de zee die vruchtbaar land wordt, over grenzen en dijken gaat Hol-land. Een muzikaal sprookje door Het Filiaal. Vanaf 8 jaar. Vrijdag in Tilburg (Schouwburg), zondag in Amersfoort (De Lieve Vrouw), woensdag in Kampen (Stadsgehoorzaal).

In een ouderwetse kapperszaak gebeuren de vreemdste dingen. Vlinders van verliefdheid fladderen rond, geheimen worden verklapt, gelpotten trillen, kammen raspen en scharen klappen. Kapsalon Knipscheer met Koos Elfering en Jes Vriens, vanaf 6 jaar. Zaterdag in Zwolle (Papenstraattheater), woensdag in Soest (Cdrie).

Samen met zijn opa in het bejaardenhuis doet Jimmy gevaarlijke kunsten en moeilijke trucs. Poppentheater Theo Terra speelt Circus, vanaf 4 jaar. Zondag in Leiden (LAKTheater), woensdag in Apeldoorn (Orpheus).

Kraanvogel leert vliegen is een vertelvoorstelling van Martin Mens met poppen en objecten. Vanaf 6 jaar. Zondag in Dronten (De Meerpaal), woensdag in Brielle (De Goote).

Hakim belandt in de woestijn en moet binnen zeven dagen de kroon van zand vinden. De Zandkroon (6+), zondag in Purmerend (De Purmaryn), woensdag in Drachten (De Lawei).

Op een advertentie komen drie mensen af die allemaal zelfmoord willen plegen. In een huisje aan de voet van een vulkaan die op uitbarsten staat. Vesuvius door het Syndicaat, vanavond in Amersfoort (De Lieve Vrouw), vrijdag in Den Haag (Theater Pierrot), woensdag in Haarlem (Toneelschuur).

Katharina is een kreng, haar zus Bianca een plaatje. Iedereen wil met Bianca trouwen, maar dat mag pas als Katharina is getrouwd. Kreng (7+) door Xynix, vrijdag in Harderwijk (Catharinakapel), zondag in Heerenveen (De Rinkelblom).

Jelena is met haar moeder naar Nederland gevlucht. Waar haar vader is, kan niemand vertellen. Zijn er kinderen in Nederland? Er is in elk geval soep. In Soep met een vork combineert Virga Lipman poppenspel en dans met een spannend verhaal. Vanaf 4 jaar. Zondag in Voorburg (De Tobbe), woensdag in Barendrecht (Het Kruispunt).

Amsterdam

Na 'De ondergang van Nagele' komt O'Mamarée met Inca Kola (7+), dat zich afspeelt in de Andes, waar ooit de Inca's woonden. Vanavond t/m zondag in De Brakke Grond.

Howard Komproe presenteert het concert door het Amsterdams Gitaartrio, zondag om 13.30 en 15.30 uur in Kleine Zaal van Concertgebouw.

De violiste is dol op haar viool en de cellist houdt van zijn cello. Maar houden de instrumenten ook van hun baas? Wie is van wie is een muzikaal verhaal van Theater Artemis over vriendschap en wedijver. Vanaf 6 jaar. Tekst: Judith Herzberg, muziek: Maurice Horsthuis, regie: Matthijs Rümke. Woensdag in De Krakeling.

De bewoners van een Braziliaans dorp hebben nog nooit een reiger gezien. Als er op een dag twee neerstrijken, raakt iedereen van slag. Theater Munganga speelt D'Reigers met muziek, dans en poppen. Vanaf 6 jaar. Zondag in De Krakeling.

In het Theatermuseum aan de Herengracht kunnen kinderen toneelspelen. Er zijn decors en kostuums en er is een echte regisseur. Het museum organiseert ook rondleidingen voor kinderen.

Den Haag

Acht slagwerkers van Anumadutchi brengen een theatraal slagwerkconcert 'Different' in de regie van Hans van den Boom. Ze hebben daarvoor lessen gevolgd in Mozambique.

Nieuwegein

Philips II, koning van Spanje, krijgt een troonopvolger. Maar als de kleine Carlos een bochel heeft, moet hij niets van zijn zoon weten. Carlos ende Uilenspiegel is muziektheater van Frank Groothof, naar de opera van Verdi, voor de hele familie. Zondag in De Kom.

Rotterdam

Zaterdag is het in De Doelen Grote Muziekdag, waar jongeren (12-18 jaar) vanaf 10.30 uur kunnen zingen en musiceren met professionele musici.

Tussen zijn knikkers vindt de Jonge Vondeling twee tranende ogen. Het zijn de ogen van de ranke slanke dame. Op zijn zoektocht naar deze dame ontmoet hij de wijze Oude Eik, de Gevaarlijke Pyromaan en de Rode Heer midden in het meer, die zo triest ten onder gaat. Liedje van verlangen door Theater Majeur Plus, zondag om 15 uur in de Doelen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden