OPMAAT JONG

Vader en zoon verdienen hun brood met een draaiorgel. Ze worden allebei wat ouder en het reizen steeds zwaarder. Foppe en Douwe van Theatergroep Maccus is een tekst van Pauline Mol, regie: Jos van Kan....

Tournee

Hakim houdt van smoesjes. Kinderen, vaders en moeders, opa's en oma's ook. Smoesjes, vanaf 4 jaar. Zaterdag in Raalte (Hoftheater), zondag in Asse (De Kolk), woensdag in IJmuiden (Stadsschouwburg).

Frank Groothof bewerkte Purcell's opera naar het ridderverhaal van Koning Arthur tot een familievoorstelling met vier muzikanten. Vanaf 7 jaar. Zaterdag in Winterswijk (Cultureel Centrum), zondag in Waalwijk (De Leest).

Blauw Bloed van Het Filiaal is gebaseerd op een Iers sprookje waarin een koning de dood van zijn vrouw niet kan vergeten en zijn dochter van zich vervreemd. Muziektheater vanaf 8 jaar. Vrijdag en zaterdag in Amsterdam (De Krakeling), zondag in Den Haag (Diligentia), woensdag in Dordrecht (Kunstmin).

Hondje is een familievoorstelling van het RO Theater over een straathond die de menselijke gekkigheid leert kennen. Een uitbundige voorstelling met poppenspelers, acteurs, poppen en muziek van Fay Lovsky. Zaterdag in Den Bosch (Theater a/d Parade), zondag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), 26 en 27 januari in Amstelveen (Cultureel Centrum).

Amsterdam

De Boze Wolf is de vijand van drie kleine biggetjes, die steeds op hun hoede moeten zijn. Het bekende sprookje wordt door Theater Taptoe in Oink! met droge grappen doorgeprikt. Vanaf 4 jaar. Woensdag première in De Krakeling.

Het Station is een voorstelling van Huis a/d Amstel. Vanaf 5 jaar. Zondag in De Brakke Grond.

Plume is een avonturenpop, hij heeft geen verleden en is altijd op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Woensdag in het Ostadetheater.

Met drie acteurs, poppen en muziek speelt Theater De Verbeelding Khaliva, de diva, een Indiaas sprookje over roofzucht en rechtvaardigheid. Vanaf 8 jaar. Zondag in het Plein-

theater.

Raptrap, een voorstelling van Artisjok/Nultwintig, wordt gespeeld door twaalf jongeren van allerlei natio-

naliteiten. Vanavond in De Krake-

ling.

Apeldoorn

In het Historisch Museum en Markant Centrum voor Kunsteducatie op 27 januari, 3 en 10 februari een fotoworkshop voor kinderen. Het thema is familiefoto's.

Den Haag

Eric Beekes zingt Droomwolken, een muzikaal programma met liedjes van Annie M.G. Schmidt, Willem Wilmink e.a. voor kinderen vanaf 5 jaar, zondag om 14 uur in Theater Branoul.

Stella Den Haag speelt Geitenjong. Vanaf 9 jaar. Vrijdag en zondag in het Stellatheater.

In de galerie van de Haagse Kunstkring, Denneweg 64, Lieve kinderen, een tentoonstelling die laat zien hoe beeldende kunstenaars kinderen verbeelden. Zijn kinderen wel altijd zo lief? Tot en met 31 januari.

In het Museon een monsterlijke tentoonstelling, Mythen en monsters. Met levensgrote reconstructies van mysterieuze schepsels, waarover soms al eeuwen verhalen de ronde doen, t/m 14 maart.

Eindhoven

Vaders? Die lopen alleen maar voor de voeten. Weg ermee! Kwaaie moeders kunnen alles. Anita van Soest (trompet/zang), Marjan Politiek (hoorn/zang), Deodora Flipse (piano/zang) en Monika Smidt (zang/dans) met Kwaaie Moeders, zondag om 12 uur in het Muziekcentrum.

Rotterdam

Jeugdtheater Hofplein bewerkte Collodi's verhaal over de goedgelovige Pinokkio tot een feestelijke commedia del arte-voorstelling met veel dieren, waarin ook rollen zijn weggelegd voor Harlechino en Columbine. Met muziek van Ton Scherpenzeel, in januari en februari steeds op vrijdag, zaterdag en zondag (t/m 21 februari).

Theatergroep Vrolijke Troep met 'het mooiste lied van de wereld', zondag om 14 en 16 uur in De Doelen.

Utrecht

Cowboys gaat over helden op paarden en helden op sokken. Het leven is hard bij klapperende saloondeuren en klepperende paardenhoeven. Vanaf 8 jaar. Zaterdag in Stadsschouwburg.

Zwolle

Hoe boks je als meisje van acht op tegen de herinnering aan je dode broertje? Hannah is een theatrale vertelling. Vanaf 7 jaar. Zondag in Papenstraattheater.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden