Opmaat Jong

Tournee..

Een ouderpaar voert een machtsstrijd waarbij de hele omgeving wordt betrokken. Inzet is hun dochter, wie heeft het meeste recht op haar? De Vader (14+) van August Strindberg bij Theater Teneeter. Donderdag in Haarlem (Toneelschuur), vrijdag in Nijmegen (Badhuis), zaterdag in Spijkenisse (De Stoep), dinsdag in Enschede (Concordia), woensdag in Utrecht (Stadsschouwburg).

Jimmy's opa werkte ooit in het circus. Samen vertonen ze in het bejaardenhuis gevaarlijke kunsten en moeilijke trucs. Poppentheater Theo Terra speelt Circus (4+). Zaterdag in Cuijk (Streekschouwburg), zondag in Enschede (Twentse Schouwburg).

Iedereen wil met de mooie Bianca trouwen, maar dat mag pas als ook Kaat, een kattekop, is getrouwd. Kreng (7+) is een opera, vrij naar Shakespeare, met muziek van Fons Merkies. Zondag in Weesp (City of Wesopa), woensdag in Nieuwegein (De Kom).

Op een advertentie komen drie jonge mensen af die allemaal zelfmoord willen plegen. In een huisje aan de voet van een vulkaan die op uitbarsten staat. Vesuvius (14+) door het Syndicaat. Vandaag in Amsterdam (De Meervaart), dinsdag en woensdag in Den Haag (Theater a/h Spui).

Drie kinderen in een vreemd huis raken een koffer kwijt. Als ze het huis doorzoeken rollen ze van het ene avontuur in het andere. Stapper (4+) van Unieke Zaken werd geregisseerd door Ria Marks. Vrijdag in Zaandam (Zaantheater), zondag in Tilburg (Schouwburg).

Amsterdam

Peter Pan lokt drie kinderen mee naar Nimmerland, waar hij vandaan komt. Maar bestaat dat land echt? Peter Pan (6+) is een voorstelling over ouders en kinderen, kunst en vliegwerk, dromen en realiteit door de Amsterdamse Jeugdtheaterschool. Donderdag, vrijdag en zaterdag in De Krakeling.

Haarlem

In de Vleeshal t/m 12 juni de tentoonstelling Kuifje in het Verre Oosten, over Hergé en zijn boek 'De blauwe lotus'. Met originele tekeningen en voorstudies.

Hoorn

Museum van de Twintigste Eeuw presenteert 25 jaar Sesamstraat: over Bert en Ernie, de merchandise, de visie achter het programma, het leven en werk van de schepper van Sesamstraat, Jim Henson. Tot en met 29 oktober.

Leeuwarden

In het Fries Museum Star Wars boven de 8, de collectie van een fervente Star Wars-verzamelaar, met originele rekwisieten, gesigneerde foto's en replica's. Tot en met 21 mei.

Leiden

Asterix en Obelix zijn de gidsen op de tentoonstelling Asterix en Europa in het Rijksmuseum van Oudheden. Tot en met 1 oktober. Tijdens de meivakantie (t/m 7 mei) wordt er iedere middag een Asterix-film vertoond en kan er een vikingschipbouwplaat gemaakt worden op de knutselwerkplaats.

Tiel

Zondag organiseert De Agnietenhof in Tiel een Kinder Muziek Route. Om 14 uur verzamelen bij Expositieruimte Het Klooster, St. Agnietenstraat 26. Reserveren tel. 0344-613647.

Den Haag

Het reizend jongerenfestival dat dagelijks meerdere voorstellingen biedt voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar, is neergestreken in Theater a/h Spui. Voorstellingen en workshops van o.a. Het Syndicaat, Hesp-theatermakers, Danstheater Aya, Het MUZtheater en Growing up in Public.

Een Indische tweeling blikt terug op zijn jeugd en herinnert zich de verhalen van ooms en tantes. Zo passeert 60 jaar geschiedenis. Sloom bloed (10+) is een familievoorstelling van Wederzijds. Vrijdag en zaterdag in Theater Branoul.

Utrecht

Over een bang, eenzaam meisje met een echt slechte moeder en vervelende dwergen die zich van hun logeetje niks aantrekken gaat Zwart als inkt (7+), een onthullende bewerking van Sneeuwwitje door Wederzijds. Zondag in de Stadsschouwburg.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden