OPERA

Le Grand Macabre van György Ligeti is een 'anti-anti-opera' op basis van het dichtwerk van de Vlaamse expressionist Michel de Ghelderode....

Tournee

Amsterdam

De Nederlandse Opera met de derde aflevering van Wagners Ring des Nibelungen-cyclus. Hartmut Haenchen leidt het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Een regie van Pierre Audi. Solisten: Jeannine Altmeyer (Brünnhilde) en Heinz Kruse (Siegfried), Carsten Stabel, Graham Clark, John Bröcheler. Voorstellingen in het Muziektheater, op 5, 9, 13, 17, 25 en 29 juni om 17.30 uur, op 21 juni om 13.30 uur.

Groningen

Van alle tijden - van alle streken is een opera over Reinaert de Vos, gecomponeerd door het collectief Gerard Ammerlaan, Jacob ter Veldhuis en Boudewijn Buckinx en uitgevoerd door het Noord Nederlands Orkest. Het publiek kan per bus naar van Ewsum in het Groningse Middelstum, waar zich 's middags de eerste akte afspeelt. Vandaar gaat de reis terug naar de tot arena omgetoverde Grote Markt in Groningen, voor de tweede akte. Tussen de bedrijven door kan een speciaal Reinaert-diner worden genuttigd. Nog op 5 en 7 juni. Vertrek om 15.30 uur vanaf het Transferium. Reservering via VVV, tel. 0900-2023050.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden