Opa Chat

Berend Jan: Dag opa! Alles goed?


Opa Bé: Sorry, 5 minuten te laat. Ik zat achter een stuk mokkagebak, want de hond is vandaag jarig.


Berend Jan: Geeft niks. Gefeliciteerd! Hoe oud is Jelke geworden?


Opa Bé: Hij is nu vijf jaar.


Berend Jan: Toe maar. Wist je al dat ik met collega Sara naar jouw buren van Circus Zanzara ben geweest?


Opa Bé: Ja, hoe is het bevallen?


Berend Jan: Het was fantastisch. Het is op dit moment het kleinste circus van Nederland. De dochter van jouw buren wees ons naar onze plek, even later hing ze in de trapeze. De jongen die met vuurkegels jongleerde verkocht ook koffie. Alsof je naar een circusfamilie kijkt in een klassieke oude film. Heel mooi.


Opa Bé: Leuk om te horen dat het is bevallen. Waren er ook paarden?


Berend Jan: Er was één paard. Hij kon een soort gekke bek trekken. Er waren ook twee hondjes. Helaas maakten ze geen rondje óp het paard, maar dat mocht de pret niet drukken.


Opa Bé: Ja, ik heb hier bij hun onderkomen een paar van die kleine witachtige hondjes gezien met een krulvacht. Als je een keer hier bent zal ik vragen of je een bezoek mag brengen. Ik heb een goed contact met de eigenaars Paulo en Mayka.


Berend Jan: We hebben ze hier in Amsterdam na afloop van de voorstelling ontmoet! Heb je al gehoord dat je het programmaboekje van het circus hebt gehaald?


Opa Bé: Nee, breng je het mee als je hier komt? Ik ben nieuwsgierig.


Berend Jan: Ze stellen zich in het boekje voor als de buren van opa Bé uit de Volkskrant. 'Wat wil een mens nog meer?', staat er.


Opa Bé: Dat is leuk. Het zijn heel aardige mensen, die ik graag tot mijn vrienden reken. Ik heb gehoord dat het circus dit jaar optreedt in Ulft, dat is mooi dichtbij. Dan zullen mama en ik zeker een voorstelling bijwonen.


Berend Jan: Gezellig dat mama weer terug is uit Paramaribo?


Opa Bé: Ja, ik ben vanmorgen weer naar ons warme bad geweest. Voor Chris, een van de medezwemmers die vroeger in militaire dienst in Suriname is geweest, heeft mama een flesje echt Parbo-bier meegebracht, gebrouwen in Suriname.


Berend Jan: En wat kreeg jij?


Opa Bé: Een mooie Surinaamse kalender, die we meteen opgehangen hebben. Gert heeft me de afgelopen veertien dagen prima verzorgd. Op de keukentafel had hij briefjes geplakt, zodat hij om het uur kon zien wat er met zijn oude vader moest gebeuren, heel praktisch.


Berend Jan: Wat stond er precies op zo'n briefje?


Opa Bé: Bijvoorbeeld: '2x thee' of 'om 12.30 rusten'. Ik deed dat dan heel gedwee, je kent je opa!


Berend Jan: Haha, ik geloof je! Vergeet je zelf wel eens een rustpauze?


Opa Bé: Als ik nee zeg, jok ik, maar over het algemeen volg ik alle vaste tijdstippen van de dag wel op, want ik wil het zo graag nog een poosje volhouden.


Berend Jan: Goed zo. Tot ziens!


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden