Op zoek naar een imago-klik

Jongens een leasebak, meisjes goede kinderopvang. Ook de nieuwe generatie starters kent nog volop traditionele sekseverschillen. Maar één ding willen ze allemaal: een goede balans tussen werk en privé....

Alle emancipatie van de afgelopen veertig jaar ten spijt, blijken sommige verschillen tussen de seksen wel héél hardnekkig.

Waar voor veel net afgestudeerde mannen nog steeds de leasebak, prestatiebonus en winstdeling bovenaan het verlanglijstje staan, hechten vrouwelijke starters op de arbeidsmarkt meer aan zaken als betaling van overwerk en door het bedrijf betaalde opleidingen.

Ook blijken vrouwen veel geïnteresseerder in een baan bij de overheid, de zorg of de non-profit, terwijl mannen zichzelf liever zien beginnen in de management consultancy.

En nog zo’n opvallend verschil: vrouwen blijken véél bescheidener als het om salariseisen gaat. De salariskloof tussen mannen en vrouwen bestaat niet alleen in de praktijk, maar blijkt al heel jong tussen de oren te zitten. Meer dan de helft van vrouwelijke starters (53%) denkt bijvoorbeeld het in het begin met minder dan 25 duizend euro bruto per jaar te moeten doen. Voor dat bedrag hoef je hun mannelijke evenknieën niet wakker te maken. Sterker nog: meer dan de helft van de mannen (51%) denkt zelfs in hun eerste jaar op de arbeidsmarkt met een jaarsalaris van meer dan 30 mille bruto thuis te komen. Dat duidt op een flinke dosis zelfvertrouwen onder de generatie jongens die dit jaar de arbeidsmarkt opkomt.

Dat alles blijkt uit onderzoek van bureau Universum, dat jaarlijks wereldwijd net en bijna afgestudeerden ondervraagt over hun wensen. Dit jaar deden er 180 duizend respondenten mee, uit dertig landen. In Nederland waren er 3.724 deelnemers, net iets meer mannen dan vrouwen, negen van de tien nog geen 25 jaar.

Goed verdienen

Goed verdienen
Opmerkelijk is dat goed verdienen helemaal terug is als een van de belangrijkste carrièredoelen van de starter van nu. In 2004 stonden ‘uitdaging’ (47%), ‘werk/privébalans’ (47%) en ‘internationaal werk’ (44%) nog bovenaan de verlanglijstjes van de afstuderenden, en bungelde ‘een financiële basis opbouwen’ met 14% ergens in de onderste regionen van de carrièrewensen. Inmiddels is voor 33% van de starters de opbouw van een goede financiële basis juist een van de belangrijkste doelen de komende jaren. Daarmee lopen de Nederlanders zelfs voor op hun Europese leeftijdsgenoten, van wie 30% ervoor uitkomt geld belangrijk te vinden.

Goed verdienen
Toch blijft goed verdienen voor de starter van nu nog steeds minder belangrijk dan de onbetwiste nummer één: een goede balans tussen de carrière en het persoonlijk leven. ‘Dat geldt in alle Europese landen’, aldus Kenneth Akselsen, de Noor die het onderzoek voor Universum coördineerde. ‘En de aandacht voor de balans werk/privé groeit alleen maar. Ik denk ook niet dat dat ooit weer verdwijnt: het zit in de fundamenten van deze jonge generatie.’

Goed verdienen
Het lijkt misschien verwend gedrag, zegt Akselsen: aan de ene kant veel geld en een leuke baan willen, maar aan de andere kant ook voldoende vrije tijd. ‘Veel ouderen denken dat deze mensen niet wíllen werken. Maar ik zie het niet zo negatief. Het aantal uren dat jonge mensen willen werken is zeker net zo hoog of vaak zelfs nog hoger dan een aantal jaar geleden. Ze willen alleen ánders werken, zelf hun keuzes kunnen maken, flexibel zijn. Dáár gaat het om.’

Goed verdienen
Akselsen wijst hier ook op de sekseverschillen. ‘Mannen zijn bezig met een inhaalrace. Vroeger zag je vooral bij vrouwen meer aandacht voor de werk/privébalans, nu geldt het voor beide seksen ongeveer even sterk.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden