Op politievideo Charlotte geen wapen te zien en begint Trump over seksaffaires Bill Clinton in eerste debat?

Een fijne zondagmorgen gewenst. Er is een politievideo vrijgegeven van de dodelijke schietpartij in de Amerikaanse stad Charlotte waarop geen wapen te zien is in de hand van slachtoffer Scott. Zijn dood zorgde voor heftige demonstraties tegen politiegeweld. En met het eerste debat tussen Trump en Clinton morgen doemt de vraag op: gaat Trump het overspel van Bill Clinton inzetten? Hij heeft er wel mee gedreigd. Lees dit alles in ons ochtendoverzicht.

Promotieposter op een bus van CNN in aanloop naar het eerste debat tussen de twee kandidaten.Beeld afp

Terwijl u sliep

Politievideo schietpartij Charlotte: geen wapen te zien bij doodgeschoten man
De politie van de Amerikaanse stad Charlotte heeft toch videobeelden vrijgegeven van de schietpartij waarbij de 43-jarige Keith Lamont Scott om het leven kwam. Op de videobeelden, afkomstig van bodycams van de agenten en van een dashboardcam uit een politiewagen, is niet te zien dat Scott een wapen in zijn hand heeft.

Trump dreigt seksaffaires Bill Clinton te betrekken in eerste debat
Donald Trump heeft de psychologische oorlogsvoering met Hillary Clinton opgevoerd door mogelijk het overspel van haar man te gebruiken in hun eerste debat maandag. Trump dreigt Gennifer Flowers uit te nodigen en op de eerste rij te plaatsen in de debatzaal, direct in het gezichtsveld van Clinton. Flowers is een van de twee vrouwen met wie oud-president Bill Clinton overspel pleegde.

VN-veiligheidsraad bijeen om Aleppo
De VN-Veiligheidsraad houdt zondag een spoedbijeenkomst over de gevechten in Aleppo, die sinds het beëindigen van het bestand tussen rebellen en het regeringsleger aan zeker 180 mensen het leven kostten. De zitting is op verzoek van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk.

Donald Trump.Beeld getty

Vandaag in het nieuws

Vandaag komt de VN-Veiligheidsraad bijeen in een spoedbijeenkomst over de gevechten in Aleppo, die sinds het beëindigen van het bestand tussen rebellen en het regeringsleger aan zeker 180 mensen het leven kostten. De zitting is op verzoek van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk.

In Amsterdam wordt vandaag door Ieder1 een mars georganiseerd van de Bijlmer naar het Museumplein. De tocht is een initiatief van acteur Nasrdin Dchar, die de 'polarisatie' in Nederland zat is en daarom met een parade de etnische en culturele diversiteit in Nederland wil vieren. 'Omdat wij geloven in elkaar en samen willen werken aan een nog mooier Nederland.'

In Parijs zul je vandaag geen auto's aantreffen: het is 25 september en de tweede keer dat deze Journée Sans Voiture gehouden wordt.

Acteur Nasrdin Dchar.Beeld anp

Aanraders van de redactie

Waarom blijft de stemming zo somber? (+)

De oude wijsheid luidt: het nationaal humeur van een land verbetert als de economie aantrekt. Maar hoe opgewekt het kabinet tijdens Prinsjesdag ook deed, het onbehagen bij burgers is onverminderd groot. Wat gaat er mis?

Interview neurobioloog Dick Swaab: 'Het karakter van mensen is niet te veranderen' (+)

Zes jaar na de megabestseller 'Wij zijn ons brein' komt neurobioloog Dick Swaab met een nieuw boek: 'Ons creatieve brein'. En jawel: ook kunst en cultuur blijken terug te voeren op de activiteit van onze hersencellen.

Neurobioloog Dick Swaab.Beeld Valentina Vos

Helpt water drinken tegen migraine? (+)

Over de invloed van voeding op onze gezondheid. Deze week: Helpt water drinken tegen migraine?

Onder een groen dak is het veel koeler (+)

Je dak laten beplanten is best duur. Is het resultaat zo fantastisch als fabrikanten beloven? In elk geval is het een prima methode om de hitte direct onder het dak te temperen.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Gefascineerd door de verdwijning van de door mij verwaarloosde buurvrouw (+)

Opeens besefte journalist Marjon Bolwijn dat ze haar oude buurvrouw wel héél lang niet had gezien. Wat ongemakkelijk ging ze op onderzoek.

Zelden hoorden we Rutte zijn visieloosheid beter verwoorden (+)

'Als hij zegt 'rot op', dan is er maar één reactie mogelijk.' U mag dan misschien denken dat die Turk dat alleen maar tegen de cameraman zei, die had het dus mooi tegen alle Nederlanders. In een urenlange reclamespot voor zijn Zomergastenaflevering van een paar weken geleden, legde de premier het nog maar eens uit. Nou, en dan pleur je dus zelf maar op. We hebben hier potverdorie geen cafetariamodel. Nederland moet wel Nederland blijven.

Het interieur van de buurvrouw van Marjon Bolwijn.Beeld Eddo Hartmann
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden