OOSTENRIJK

Wenen..

Österreichische Galerie Belvedere (Prinz Eugenstrasse 27): Klimt und die Frauen brengt vrouwenportretten samen. Niet alleen geschilderd door Gustav Klimt, maar ook door andere Europese kunstenaars uit de negentiende en twintigste eeuw zoals Manet, Munch, Hodler en Kokoschka. Tot en met 7 januari. Tel. 00.43.1.79557-0.

Palais Liechtenstein (Fürstengasse 1): objecten, sculpturen en installaties van Jean Pierre Raynaud (1939) die een grote alledaagsheid uitstralen. Tot en met 19 november (www.MMKSLW.or.at/MMKSLW).

Het Joods Museum in Palais Eskeles (Dorotheergasse 11): Zwischen Ost und West is een omvangrijke tentoonstelling over de joden die eind 19de, begin 20ste eeuw naar de hoofdstad Wenen trokken om daar hun geluk te zoeken. Tel. 00.43.1.5350431 (www.jmw.at).

Kunsthalle: een overzicht van films, teksten en tekeningen van de Amerikaanse landart-kunstenaar Robert Smithson, die anders dan zijn collega's niet altijd uit was op uitvoering van zijn projecten, en wilde volstaan met het concept. Van 24 november t/m 25 februari; de laatste Kunsthalle-tentoonstelling in de 'kunstcontainer' op Karlplatz is getiteld Living and working in Vienna, t/m 4 maart. Tel. 00.43.1.52189/33

(www.KUNSTHALLEwien.at).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden