Oost Arnhem in kruisfinale door winst op Blauw Wit

Met de plaatsing van KVS en Oost Arnhem voor de kruiswedstrijden die naar de veldkorfbalfinale leiden, zijn één ronde voor het einde van de competitie de vier kanshebbers voor de landstitel bekend....

Van onze korfbalmedewerker

ARNHEM

Blauw Wit vocht zondag voor de laatste kans en speelde een sterke eerste helft. In een overrompelend tempo werd OA in de verdediging gedwongen. De thuisclub antwoordde met geforceerd spel inclusief veel duwfouten in de aanval. Toch kwam OA (na 4-2 en 8-5 achterstand) terug (8-8). Daarna brak de periode aan van OA's tweede aanval. Met Steenbergen als verdeelcentrum en Bukkens en Bijlsma als ondersteunende vrouwen kon Ligt uitgroeien tot de schutter die enkele malen vanuit de beweging schitterend combinatiespel doeltreffend afrondde. Bij Blauw Wit leidden zijn juweeltjes tot zoveel irritatie dat Wiggerink Ligt een klap in het gezicht gaf. Scheidsrechter Eijsink ontging dat omdat hij in het andere vak stond.

Was de ruststand nog 11-11, vijf minuten nadien stond het 17-11. OA speelde feller op de bal, verhoogde het tempo, was geconcentreerder en had Edwin Bouman in de ploeg als vervanger van de geblesseerde Csupor. Bouman kwam dinsdag terug van een halfjaar durende studiestage in Tsjechië en had nauwelijks getraind. In deze periode van zelfbewustheid speelde OA Blauw Wit weg. Maar zoals zo vaak liet OA zich ook nu weer door opkomende onzekerheid beïnvloeden. Blauw Wit krabbelde terug: 18-16. Daar had OA het moeilijk mee, want de ploeg, die zich ten doel had gesteld de kruisfinales te halen, heeft op moeilijke momenten een goede wedstrijdmentaliteit, maar ontbeert een kampioensmoraal.

Stand: kampioenspoules A: KVS 5-7, Oost Arnhem 5-7, Blauw Wit 5-4, DKOD 5-2. B: Deetos 5-8, PKC 5-8, Rohda 5-4, DOS'46 5-0. Degradatiepoule C: HKV/OE 5-10, Fortuna 5-6, Dalto 5-2, BEP 5-2. D: Nic. 5-8, AKC 5-7, Nääs 5-4, NKC'51 5-1.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden