Ook tweede zwembad Tilburg dicht

Ook het Tilburgse zwembad Stappegoor gaat vandaag uit voorzorg dicht. Burgemeester Peter Noordanus acht dat noodzakelijk, blijkt uit een nader inspectierapport naar de veiligheid in het zwembad. Dat heeft Noordanus gisteren aan de gemeenteraad van Tilburg geschreven.

Vorige week kwam een baby om het leven in een ander Tilburgs zwembad, De Reeshof. Dat kwam doordat twee geluidsboxen naar beneden vielen. Bij een inspectie in april was al gebleken dat de bevestiging van de speakers niet in orde was. De Reeshof blijft tot en met vanmiddag dicht voor onderzoek en verbetering van het gebouw.

Inspectierapport
De stad liet voor het weekeinde nog een controle uitvoeren op een inspectierapport uit 2009 over het andere zwembad, Stappegoor. Toen achtte het college van burgemeester en wethouders een sluiting nog niet nodig, maar liet wel een nieuwe inspectie uitvoeren. Daar komen maatregelen uit voort die 'op korte termijn' noodzakelijk zijn.

Noordanus schrijft niet welke aanpassingen in het zwembad nodig zijn, maar stelt wel: 'U zult begrijpen dat wij geen enkel risico willen nemen. Veiligheid van onze bezoekers staat voorop.'

Hoe lang het zwembad dicht blijft, is nog onduidelijk. De opening vindt plaats als de maatregelen zijn genomen en vervolgens aan een inspectie onderworpen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden