Ook topman moet van Zalm langer doorwerken

De tendens dat werknemers langer moeten doorwerken voor zij met pensioen mogen, gaat ten onrechte voorbij aan bestuurders van Nederlands grootste ondernemingen....

Door Douwe Douwes en Gert-Jan van Teeffelen

De VVD-bewindsman zei dit maandag aan de vooravond van het Voorjaarsoverleg. Vanavond probeert het kabinet met werkgevers en werknemers een akkoord te bereiken over de verhoging van de prepensioenleeftijd. Minister De Geus van Sociale Zaken wil met het oog op de vergrijzing dat werknemers langer doorwerken. Nu stopt het gros op zijn 61ste verjaardag. Dat moet van het kabinet minimaal rond 63,5 jaar worden.

'Zelfs het bedrijfsleven is een beetje dolgedraaid', aldus Zalm tijdens een bijeenkomst in Amsterdam. 'Bij een bedrijf als Shell moeten bestuurders op hun zestigste eruit. Ze worden gewipt onder het motto ''Zo doen we dat hier''. We moeten af van de faciliteiten die dat mogelijk maken.'

Shell is geen uitzondering. Bijna alle grote bedrijven die hun pensioenregeling in het jaarverslag verantwoorden, kennen de mogelijkheid - of zelfs de verplichting - op 60-jarige leeftijd te stoppen met werken.

Dit is onder meer het geval bij grote ondernemingen als Philips, Aegon, ING Groep, Fortis, Reed Elsevier, KPN, Ahold, Unilever, TPG, Numico, Buhrmann en VNU. Akzo Nobel, ABN Amro en DSM hanteren een (minimum) pensioenleeftijd van 62 jaar.

De pensioenregelingen van bestuurders zijn vaak peperduur voor de werkgevers. De bedrijven die zijn opgenomen in de AEX-index van de beurs, waren hiervoor vorig jaar gemiddeld zo'n tweehonderdduizend euro per bestuurder kwijt. De werkgeversbijdrage als percentage van het inkomen ligt meestal drie- tot vijfmaal zo hoog als bij gewone werknemers.

Het gaat bij vrijwel alle bedrijven om eindloonregelingen, waarbij bestuurders tussen de 60 en 100 procent van het laatstverdiende basissalaris blijven ontvangen. In enkele gevallen tellen ook bonussen nog deels mee bij de bepaling van het pensioen. Bedrijven zoals KPN, Elsevier en ABN Amro betalen zelfs alle premies voor hun bestuurders.

Gewone werknemers zien zich steeds vaker geconfronteerd met een versobering van hun pensioenregeling. Hun pensioenpremie stijgt, terwijl veel bedrijven overstappen van een eindloon- naar een zogeheten middelloonsysteem. De jongste ontwikkeling is de poging van het kabinet om de leeftijd voor prepensioenregelingen te verhogen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden