Ook privéleven Boonstra van belang voor OM

Toen Philips-topman Cor Boonstra maart 2000 aandelen Endemol kocht, wist hij meer over Endemol dan openbaar bekend was. Althans, de Stichting Toezicht Effectenverkeer moet daarvoor sterke aanwijzingen hebben gezien de aangifte bij justitie van Boonstra wegens handel met voorkennis....

Van onze verslaggever

Hoe kwam Boonstra aan die voorkennis? Tot dusver is Endemol-commissaris Sylvia Tóth de meest logische connectie. Zij was toch Boonstra's vriendin?

Klopt, bevestigt een woordvoerder van Boonstra. Maar samenwonen deed het stel niet, op het moment dat Boonstra zijn aandelen Endemol kocht. Anders was sprake geweest van een 'gemeenschappelijke huishouding' en had commissaris Tóth de transactie van Boonstra moeten melden.

De relatie tussen Boonstra en Tóth wordt halverwege 1998 publiek. Na de ontvoering van Boonstra's vrouw maken Boonstra en Tóth 23 november echter bekend 'hun verbintenis te beëindigen'.

Maar volgens de woordvoerder van Boonstra nam het koppel pas eind 1999 meer afstand, 'vanwege Boonstra's scheidingsprocedure'. Pas in de loop van 2000 zoekt het stel elkaar weer op. Sinds oktober 2000 wonen ze officieel samen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden