Ook oudere WW'ers moeten solliciteren

Oudere werklozen moeten weer gaan solliciteren. Het gaat om zo'n 22 duizend mensen van 57,5 jaar en ouder die korter dan een jaar werkloos zijn....

Van onze verslaggevers

Minister De Geus (CDA) van Sociale Zaken heeft deze voorstellen donderdag ingediend bij de Tweede Kamer. Het kabinet wil zowel de sollicitatieplicht als de extra WW-premie voor werkgevers op 1 januari 2004 laten ingaan.

57,5-Plussers die minder dan een jaar werkloos zijn, moeten dan weer gaan solliciteren. Vrijgesteld van de maatregel blijven degenen die langer werkloos zijn, en degenen die bijstand ontvangen of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn. Ook werklozen die op 1 mei 1999 ouder waren dan 57,5 jaar en werkloos worden vóór de wet van kracht wordt, hoeven niet te solliciteren.

De Geus voert de sollicitatieplicht in 'voor de mensen met de grootste kansen op een nieuwe baan'. Herinvoering van de sollicitatieplicht voor alle werkloze 57,5-plussers - zo'n honderdduizend mensen - vindt de minister niet nodig. 'Het zou de uitvoeringsinstanties overbelasten en weinig opleveren aan extra werkhervatting door oudere werknemers', stelt een woordvoerder.

Om ouderen bij reorganisaties te behoeden voor ontslag, stelt De Geus een WW-strafpremie voor. Werkgevers die een werknemer van 57,5 jaar of ouder ontslaan, moeten een extra premie betalen aan de WW-kas. Die sanctie blijft gehandhaafd zolang de ex-werknemer werkloos is, dus maximaal 7,5 jaar.

De FNV vindt het 'cynisch' dat De Geus op de Dag van de Arbeid deze besluiten neemt. Werkgeversorganisatie VNO-NCW zet vraagtekens bij de WW-boete . 'Die houdt ouderen niet langer aan het werk. Bovendien heeft de werkgever het vaak niet in eigen hand of hij mensen moet ontslaan ', aldus een woordvoerder.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden