'Ook als ik verlies, ben ik trots op mezelf'

In welke klas zit je?

In groep 7a van het Podium in Amsterdam.

undefined

Met wie woon je in huis?

Met mijn vader Arne, mijn moeder Rebekka, mijn broertje Jonas en mijn zusje Luca. Ik heb ook nog een konijn, Bloem. Ze is lichtbruin met zwarte vlekken. Ik kreeg haar toen ik 5 was.

undefined

Wat is je lievelingseten?

Lasagne. Ik kook zelf vaak omdat ik dat leuk vind. Dan maak ik koekjes, maar vooral avondeten, lasagne en groenteschotel. Meestal doe ik dat helemaal alleen.

undefined

Wat is je lievelingsmuziek?

Ik vind Tik Tok van Ke$ha heel leuk, is echt een nummer waar je goed op kunt dansen. Ik dans zelf, ik zit op modern. Je doet dan veel op de grond, het kan sierlijk zijn, maar ook heel stoer.

undefined

In welke tijd zou je willen leven?

In de Middeleeuwen. Het lijkt me leuk om een boerderij te hebben. De dingen die ik daar verbouw, kan ik dan op de markt verkopen.

undefined

Wat is je grootste droom?

Ik zou graag een keer willen vliegen, helemaal zelf, zonder vliegtuig of piloot. Ik vind het uitzicht vanuit een vliegtuig heel mooi, maar dan zit je erin en kun je er niet uit.

undefined

Waar ben je trots op?

Dat ik niet snel opgeef. Ik was laatst heel zenuwachtig voor een auditie voor de musical Sound Of Music. Uiteindelijk heb ik er veel plezier in gehad, maar ik werd niet uitgekozen. Ook als ik verlies, kan ik toch nog heel trots op mezelf zijn.

undefined

Wat vind je het mooist in je kamer?

Mijn bureau, omdat het zo ouderwets is en mijn lievelingsknuffel. Het is een orang-oetan en hij heet Ielpiloe. Die naam heb ik bedacht toen ik 3 was. Ik kreeg hem omdat ik mijn speen had weggegooid.

undefined

Wat vind je minder leuk aan jezelf?

Dat ik snel boos word. Thuis ga ik dan even op mijn kamer zitten en op school ga ik lezen of iets voor mezelf doen. Na een paar minuten is het weer over. Niets om me druk over te maken eigenlijk.

undefined

Wat zou je aan de wereld willen veranderen?

Ik zou willen dat er geen diersoorten bedreigd zijn. Wij leven nu heel vrij, maar sommige dieren niet.

undefined

Hoe ziet je leven er over tien jaar uit?

Dan studeer ik en woon ik op mezelf, het liefst in Amsterdam. Ik heb dan een heleboel dieren: honden, katten. Ik zou ook graag een koe willen hebben. Het lijkt me heel leuk zo'n groot dier te hebben om lekker te knuffelen.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden