Onze teckel Tatje moest spuwen door foto van Trump

Peter Lerink
Teckel Tatje Beeld
Teckel TatjeBeeld

Over het politieke engagement van langharige teckels wordt vaak wat laatdunkend gedaan. Daarmee doet men ze tekort, althans onze teckel wel.

Op een avond kwam mijn vrouw mijn werkkamer binnenstormen met een lege doos. 'Tatje heeft alle chocolaatjes opgegeten!' De bonbons had mijn vrouw van de nieuwe vriend van dochter Lente gekregen, een attente Delftse student die onderweg op Rotterdam Centraal een doos Leonidas had gekocht. Het was gebeurd in een onbewaakt ogenblik waarop Tatje, geboren Jule vom Strootbachtal, even alleen in de woonkamer was met de doos.

Chocola is even lekker voor mensen als dodelijk voor honden. In de dierenkliniek werd bevestigd dat chocola niet goed is voor een hond en zeker niet in de combinatie veel chocola en weinig hond. De vrouwelijke dierenarts stak een flinke naald in de rechterbil van Tatje en waarschuwde dat ze nu snel zou spuwen.

Ze liet ons achter op de vloer in de behandelkamer met een krant voor onze neuzen. Toen ik die opensloeg en een grote foto van Trump ontwaarde, hield Tatje het niet meer. Alleen de rode stropdas van de president bleef onbedekt. Bij het afrekenen waarschuwde de dierenarts nog dat de hond hier niets van geleerd had. Maar ik wel, want de kosten bedroegen omgerekend 23 euro per bonbon en dat is best prijzig, ook voor een aardige anekdote.

Peter Lerink, Mijnsheerenland

We gaan nog héél even door met het dierenthema. Wie overtreft dit beste verhaal? didu@volkskrant.nl

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden