ONVZ verhoogt ongevallendekking tandartsverzekering

Zorgverzekeraar ONVZ vertienvoudigt de ongevallendekking van zijn tandartsverzekeringen. De pakketten dekken voortaan behandelingen na ongevallen tot een bedrag van 2500 of 5000 euro. De tandfitverzekeringen bieden daarmee een realistische ongevallendekking zonder dat de premie stijgt.

null Beeld ONVZ
Beeld ONVZ

De ONVZ Tandfit tandartsverzekeringen bestaan uit twee delen: een dekking voor reguliere tandartskosten zoals de periodieke controle, en een dekking voor tandheelkundige behandelingen noodzakelijk door een ongeval.

Die ongevallendekking is er in twee hoogtes: een vergoeding van maximaal 2.500 euro per ongeval en een tot 5.000 euro. De tandfitverzekeringen dekt daarmee wat bestaande tandartsverzekeringen slechts voor een klein deel dekken.

Onvoorziene risico's
Bestaande tandartsverzekeringen bieden zeer beperkte of geen ongevallendekking en vergoeden vooral kosten die voortvloeien uit reguliere tandartsbezoeken. Juist op het onvoorziene risicodeel, bijvoorbeeld wanneer iemand een ongeluk krijgt, schieten bestaande verzekeringen tekort. Zo gelden allerlei restricties, bijvoorbeeld op leeftijd, bedragen per tand of kies of geldt een eigen bedrage van 25 procent.

Essentiële punten
De zorgverzekeraar zag dat bestaande tandartsverzekeringen op essentiële punten tekortschieten. Wie door een ongeval een gebitsbehandeling moet ondergaan, krijgt een klein deel vergoed. Daarom heeft ONVZ de tandartsverzekeringen zo aangepast dat die niet alleen kosten voor reguliere controles vergoed, maar vooral fors meer uitkeert na een ongeval. Uit ervaring weten ONVZ dat juist die kosten kunnen oplopen tot enkele duizenden euro's. Deze verzekeringen bieden de mogelijkheid dat risico op te vangen.

De aanpassing kwam tot stand in samenspraak met de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden