Ontslag topman Sanoma Nederland

Het Finse mediabedrijf Sanoma gaat algemeen directeur Pim de Wit van de Nederlandse tak van het concern ontslaan. De Wit is vanaf vandaag geschorst en wordt per 1 november uit zijn functie bij Sanoma Uitgevers in Hoofddorp ontheven....

ANP

Een verschil van mening tussen De Wit en het management ligt aan de breuk ten grondslag, aldus de uitgever dinsdag. De Wit gaat zijn ontslag aanvechten, zo heeft hij dinsdag via zijn advocaat laten weten. Hij wil geen commentaar geven op de ontstane situatie. Ook Sanoma weigert nadere toelichting op het ontslag van De Wit.

Sanoma Uitgevers is onderdeel van Sanoma Magazines, een divisie van het Finse mediaconcern Sanoma WSOY. Sanoma Uitgevers ontstond in 2001 toen de tijdschriftengroep van VNU werd overgenomen.

De Wit werkte sinds 1996 bij de VNU Tijdschriftengroep en vanaf 2001 was hij eindverantwoordelijk voor Sanoma Uitgevers. De Wit wordt vanaf vandaag tijdelijk vervangen door Christina von Wackerbath. Zij is directeur van Sanoma Magazines België.

Pim de Wit stelde de medewerkers van Sanoma Uitgevers dinsdag zelf op de hoogte van zijn vertrek. In die mededeling geeft hij te kennen dat het besluit wat hem betreft als een donderslag bij heldere hemel kwam en naar zijn oordeel zonder opgaaf van redenen.

'Met een gevoel van trots en opgeheven hoofd neem ik gedwongen afscheid, wetende dat het rendement en het bedrijfsresultaat ondanks de moeizame economie op een zeer hoog peil zijn gebleven en aanzienlijk beter zijn geweest dan die van de concurrentie', aldus De Wit in zijn mededeling.

Hij schrijft eveneens tevreden te zijn over de omslag die Sanoma Uitgevers heeft weten te maken van een uitgever van exclusief papieren producten naar een multimedia bedrijf. Dat is onder meer te danken aan aan de sterke positie van de internetuitgaven van Ilse Media .

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden