Ontmanteling dreigt voor het rijk van Steve Irwin

AMSTERDAM Krokodillen pesten ging hem even goed af als het succesvol runnen van de Australia Zoo, een natuurpark in het Australische Queensland....

De immer in kakikleding uitgedoste Irwin speelde het archetype van de Australiër. Een ongelikte beer met een hartje van goud.

Niettemin slaagde hij erin de krokodillentuin van zijn ouders uit te bouwen tot een van de grootste toeristische attracties van Australië. Hij stapte graag een kooi van een krokodil binnen om wat te stoeien.

Maar zijn rijk dreigt uiteen te vallen. Vader Bob heeft slaande ruzie met weduwe Terri, de Amerikaanse vrouw van Steve die hun twee kindertjes, Bob en Bindi in het licht van de schijnwerpers opvoedt. Vooral Bindi timmert publicitair aan de weg met bijvoorbeeld een eigen kledinglijntje, wat Terri het verwijt heeft opgeleverd dat zij haar dochter op een bedenkelijke manier uitbaat.

Bob zou volgens kranteberichten boos zijn dat het levenswerk van zoon Steve tot een circus wordt gedegradeerd en dat afscheid is genomen van dierenbescherming en onderwijs. Hem zou zelfs de toegang tot het dierenpark zijn ontzegd.

Bob, een voormalige loodgieter met een passie voor reptielen, schreef een dikke ontslagbrief, die naar zijn zeggen door schoondochter Terri en haar zwager Frank Muscillo werd verdonkeremaand. ‘Het was anderhalf kantje en ik heb er veel werk aan gehad. Ik heb duidelijk gemaakt dat er niets aan mocht worden veranderd’, aldus Bob.

De Australia Zoo dacht daar kennelijk anders over en kwam met een korte verklaring dat vader Bob ‘een heer van pensioengerechtigde leeftijd is’. Hij heeft veel verdriet gehad door de dood van zijn eerste vrouw en zijn zoon Steve. Uit respect voor de familie Irwin moet er een eind komen aan deze geruchten, aldus Terri en Frank.

Terri c.s. worden bovendien gerechtelijk vervolgd. Het incassobureau Alyssa Treasury Services eist ruim 1,5 miljoen euro van hen wegen verscheidene uitstaande schulden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden